Tri od četiri žene smatraju da su predebele za seks

Suvremen žene su uglavnom tek naoko samopouzdane. Zapravo su vrlo kritične prema svom tijelu i sram ih je razgolititi se. Pokazala je to anketa časopisa Cosmopolitan u kojoj su tri od četiri ispitanih izjavile kako ih brinu opušteni dijelovi njihova tijela i trbuščići koji ometaju njihov seksualni život. Čak 73 posto ispitanica nezadovoljno je svojim izgledom i smatra ga glavnim minusom zbog kojeg se ne mogu prepustiti strastima.

No ima i onih koje su uvjerene da im nedostaje oblina na tijelu. One koje su rađale najviše se brinu oko svojih strija, za koje vjeruju da su glavna prepreka seksu.

Poznati ženski časopis proveo je anketu nad 3.000 žena, starih između 18 i 40 godina, te razotkrio mit o učestalosti lažiranja orgazma: čak tri od pet žena glumi vrhunac seksualnog uzbuđenja! Stručnjakinja za veze i seks Pam Spurr tvrdi kako si žene ne mogu pomoći kada sumnjaju u svoju ljepotu jer se ona naizgled ne podudara s onim što suvremeno društvo diktira.

"Žene uzimaju k srcu svoj izgled. Ali većina muškaraca ne razmišlja o grudicama i kvržicama, nego o užitku", poentirala je Spurr razliku između spolova.

Kada su u pitanju poželjne karakteristike muškaraca, ispitanice su u najvećoj mjeri (gotovo polovica) odabrale smisao za humor, a ne izgled. Ipak loša higijena, a zatim muške grudi, pivski trbusi i dlakava leđa ženama definitivno gase seksualnu želju.

ordinacija.hr