Tko više uživa u seksu – udane ili neudane žene?

Možda on to u suštini i nije, ali na neki način prijateljičin seksualni život predstavlja strast, kemiju i uzbuđenje koje udanoj ženi nedostaje. No, je li to istina? Solo cure vode tako ispunjen seksualni život o kojem udane žene mogu samo sanjati? Ili je situacija ipak obrnuta?

Više ne znači ujedno i bolje
Odgovor na pitanje tko uživa u boljem seksu nije tako jednostavan. Zapravo ovisi o kutu gledanja. A koliko je ovo pitanje popularno govori i činjenica da su provedena brojna istraživanja koja su se trudila doći do univerzalnog odgovora. Prema njihovim rezultatima udane žene uživaju rjeđe u seksu i oralnom seksu od svojih solo frendica. Također, istraživanja su pokazala kako udane žene rjeđe doživljavaju orgazam. No s druge strane, udane žene u svoju ljubavnu igricu uključuju i emocionalno zadovoljstvo koje nedostaje ženama u manje stabilnim vezama. Ako ćemo promatrati s emocionalne strane, slobodne žene definitivno uživaju manje.

Ako promatramo dugotrajno zadovoljstvo i strast, situacija je drukčija. Istraživanja su pokazala kako posebice neudane žene u dobi od 45 do 59 godina uživaju u boljem seksu nego njihove udane kolegice. Naime u tim godinama seksualna harmonija među bračnim partnerima jenjava. Dok se zadovoljstvo kod oženjenih muškaraca povećava, udane žene ga osjećaju manje. Za to postoje brojni razlozi, počevši od dosade do toga da nam je partner manje privlačan. Činjenica ostaje da su brojne studije potvrdile ovaj fenomen. Ali bez panike - iznimke potvrđuju pravila. Intervenirajte i promijenite svoj seksualni život.

Zašto gubimo želju?
Kod manje stabilnih i usputnih veza mane partnera ne dolaze toliko do izražaja te stručnjaci objašnjavaju kako je logično da to vodi do više uzbuđenja u krevetu. Ako smo godinama s istim partnerom, znamo ga ne samo psihički nego i fizički, a to može voditi monotoniji. S jedne strane se osjećamo sigurno i emotivno zadovoljno, no kada je strast u pitanju to i nije tako dobra opcija.

Kad se nakon godina u brak uvukla seksualna monotonija, ne trebamo se odmah predati. Upravo suprotno. Vrijeme je da začinite svoj seksualni život i isprobate nešto novo što će vam biti zanimljivo i ponovno će probuditi uspavanu strast. Također je važno da se i dalje trudite svom partneru biti seksi. Ako ste izgubili želju, iskreno porazgovarajte s partnerom i pokušajte doći do zajedničkog strastvenog rješenja.

M.D.

budi.in