Tajne muškaraca koji varaju

Ono što je prihvaćeno u nekoj vezi, može dovesti do raspada ili razvoda u drugoj. Zato je važno odmah na početku veze dobro porazgovarati o "pravilima" veze i o tome što se smatra varanjem. Za portal SheKnows.com privatni istražitelj Mark Chauppetta, čiji je posao pronalaziti osobe koje varaju, otkrio je prvih pet znakova na koje morate obratiti pozornost ako sumnjate da vam partner nije vjeran. Znakova može biti mnogo, no ovi su, po njegovom stručnom mišljenu, najkarakterističniji:

1. Prestao je inicirati seks - ili želi seks stalno

Mnogi stručnjaci će reći da je nedostatak seksa u vezi jedan od najvećih znakova varanja. No, na temelju mog bogatog iskustva bilo kakve promjene u vašem uobičajenom načinu života i spolnim navikama - bilo da se radi o manje ili više seksa, grubljem spolnom odnosu, čudnim pozama... Sve to može biti očiti znak da nešto nije kako bi trebalo biti.

2. Počeo je voditi više brige o svom izgledu

Promjena navika u vlastitom dotjerivanju još je jedan znak. Je li se vaš partner odjednom počeo intenzivno baviti sportom kako bi tijelo doveo u formu? Vodi li puno više brige o tome što će obući? Je li se počeo iznenada redovito brijati ili nanositi parfem? To su sve znakovi na koje morate obratiti pozornost.

3. Djeluje tajnovito

Ima iznenadnu potrebu za privatnošću. Stavlja lozinku na računalo, mobitel ili druge predmete koji se obično dijele s partnericom. Prema mom iskustvu, ključni znakovi su vezani za mobitel, nikad ga ne ostavka i osjetljiv je na to da ga se dira ili kad mu pogledate mobitel inbox i outbox su prazni. Odlazi u drugu prostoriju kako bi obavio razgovor ili se ne javlja na telefon, a zatim vam daje ovaj ili sličan izgovor. "Ne znam čiji je to broj, draga."

4. Njegova normalna rutina je drukčija

Je li se njegov uobičajen dnevni raspored odjednom promijenio? Odlazi li ranije ili dolazi kasnije kući? Odlazi li vaš dragi na piće s prijateljima za koje vi nikad niste čuli ili, još gore, počinje odlaziti na poslovna putovai^j a na koja inače nije odlazio?

5. On misli da vi varate njega

Kada vas iznenada optuži da ga varate. Jeste li ikad čuli za projiciranje?

"Svi znakovi koje sam naveo mogu biti i bezopasni, no ako vam intuicija (a priznajmo si, ženska intuicija ili šesto čulo je itekako snažno i ne bi ga se smjelo zanemarivati) govori da nešto nije u redu, velike su šanse da se nešto zbilja događa. Prestanite smišljati izgovore za njega, budite pametni, otvorite uši i oči i pratite znakove koje vam daje", kazao je Chauppetta. Postoji još nekoliko znakova koji razotkrivaju muškarca koji vara (nekih očitih neekih manje očitih).

Njegovi prijatelji se počnu čudno ponašati

Njegovi prijatelji će u velikoj većini slučajeva ostati na njegovoj strani. Oni vam neće reći što se zbiva, ali će ih krivnja definitivno mučiti, osobito ako su relativno bliski s vama i njihovo ponašanje prema vama bi se moglo promijeniti. Uhvatite ga u laži ako ga uhvatite u laži, vaše povjerenje će, naravno, biti narušeno. Reagirajte ovisno o tome o čemu se radi.

Nemojte se "duriti" - opraštanje je dobra stvar. Možete oprostiti, ali ne i zaboraviti. Ako on dosljedno krši pravila vaše veze i laže vam, to je već uspostavljanje obrasca ponašanja koji dovodi do varanja. Učinite si uslugu, ako vam nastavi lagati, bilo da se radi o malim ili velikim stvarima, bježite dok još uvijek možete i nemojte mu dopustiti da vas nagovori na nastavak veze.

Već je to učinio

Ima nečeg u onoj izreci: "Tko jednom prevari, prevarit će opet." Ako je on to već učinio, bilo u vezi svama ili u prijašnjim vezama, on je definitivno sposoban to ponoviti.

To nema nikakve veze s vama, zbog čega ne možete reći da je svoju bivšu curu varao jer nije bio sretan u vezi š njom. A ako si to mislite, grdo se varate. Varanje je sebičan čin u kojem osobjh koja vara ne razmišlja o svom partneru, prenosi Žena.hr. Ako znate da je vaš partner napravio pogreške u prošlosti, dajte mu priliku, no budite jako, jako oprezni.

Udaljili ste se

Ipak, nije sve u seksu. Ako osjetite da ste se udaljili, nešto nije u redu. Ne mora značiti da vas on vara, ali definitivno biste trebali istražiti što se i zbog čega se to dogada.

On je živčan/loše volje

Ako postane napet i živčan u situacijama u kojima to inače nije bio, to je znak da se nešto dogada. Muškarci koji se nose s krivnjom što varaju i sa strahom da se njihova tajna ne otkrije - normalno, bit će osjetljiviji i živčani. Moguće je i da će započinjati svađe s vama, kako bi vas natjerao da "poludite" - i tako sam sebi dao opravdanje (vaša ljutnja prema njemu) zbog čega vas vara, čak iako je on započeo svađu.

Počinje pitati gdje ste i s kim ste stalno

Ovo se dosta često dogada. Kada se osjeća krivim, često će se početi više zanimati gdje ste i/ili što radite - kako bi bio siguran da vi ne znate gdje je on i što on radi.

Naravno, neki ljudi su prirodno posesivniji, ali obično će se kod muškaraca koji planiraju varati ili već varaju posesivnost značajno pojačati. Moguće je i da će ga zanimati s kim se sve družite i razgovarate, kako I ne biste došli u kontakt s nekim tko možda zna nešto o njegovoj aferi.

Počinje trošiti više novca

Možda ćete pronaći sumnjive račune, s mjesta gdje obično on ne odlazi - restorani, kafići... A moguće je i da će mu odjednom trebati više novca jer je I pronašao nekog koga želi impresionirati... (DL)