Tajne dobrog seksa u braku

Donosimo vam tajne dobrog seksa u braku. Naime, bračni parovi zadovoljni seksualnim životom otkrili su što to razbija rutinu i održava strast.

Planirajte seks

Dogovorite datum i zapišite ga u svoj kalendar. Iako vam se čini da planiranje ubija spontanost, ono može biti uzbudljiva predigra. Zadovoljni parovi tvrde da tako više uživaju u seksu, ali i da smanjuju mogućnost raznih izgovora.

Zaključajte vrata spavaće sobe

Ovo je veoma važno za one parove koji imaju djecu, pa ako se selite u novi stan, prvo provjerite mogu li se sva vrata zaključati. Ako ćete stalno strahovati da će vam za vrijeme seksualnog čina djeca upasti u sobu, nećete se moći opustiti i uživati.

Kratko, ali slatko

Novopečeni roditelji nikada nemaju dovoljno vremena i energije. Mnogi parovi zbog toga su naučili da je seks na brzaka dobar za oboje. Ako ste ga do sada izbjegavali jer vam je potrebno više vremena da se uzbudite, probajte više koristiti maštu i prepustite se erotskim sanjarenjima. Nakon toga seks na brzaka bit će odličan.

Malo avanturizma dobro dođe

Da vaš seksualni život ne bi zapao u rutinu, morate naći pravu ravnotežu između avanturizma i konvencionalnosti. Seks ne smije postati dosadan, ali ne biste trebali ni pretjerati s eksperimentima toliko da izgubite bliskost s partnerom. S vremena na vrijeme izađite iz spavaće sobe, vodite ljubav pod tušem, na podu dnevnog boravka ili unajmite sobu u motelu.

Iskreno razgovarajte

S partnerom iskreno i otvoreno razgovarajte o svemu, pa i o seksu. Ne postoji bolji način da razumijete što partner želi i što mu odgovara. Nikada ne pretpostavljajte jer su pretpostavke najčešće pogrešne.

Seks liječi glavobolju i umor

Najčešći izgovori za izbjegavanje seksa su glavobolja, stres ili umor. No, trebali biste znati da upravo seks ublažava bol, smanjuje stres i pomaže da bolje spavate. Sjetite se toga prije nego odbijete partnera jer ste umorni ili vas boli glava.

Vjerujte jedno drugome

Seks je odraz ukupnog odnosa partnera, pa je za kvalitetan seksualni život neophodno i povjerenje. Ako jedno drugo doživljavate kao saveznike, a ne neprijatelje, i vaš seksualni život bit će mnogo iskreniji i topliji.

Pazite na izgled

Zbog brojnih obaveza na poslu i kod kuće, događa se da bračni partneri zapostave sebe i svoj izgled. Ako vodite računa o svom izgledu, ne samo da ćete partneru biti ljepši, nego ćete se i vi osjećati bolje, a sve to uticati će na kvalitetu seksualnog života.

ljepota i zdravlje