Svaka peta osoba voli nekoga tko joj nije partner

poljubac, sex, ljubav, ljubav, sex, ljubljenje, sex, sex, veza, odmor, savršeni ljubavnik, ljubav, sex, sex, veze, veza, partneri, veza, sex, sex, seks, veza, ljubav, Muškarci i žene, osmijeh, simpatija, signali privlačnosti, zavođenje, bakterije, ljubljenje, parovi, brak, djeca rast, poljubac, ljubljenje, tijelo, ljubljenje, ljubavni par, ljubav preko interneta, ljubav, Poznavanje partnera, bračni partner,  traženje partnera, ljubljenje, ljubljenje u usta, poljubci, poljubac, ljubljenje, ljubljenje u usta, muškaraci, žene, Muškarci i žene, mlađi muškarac, Starije žene, ljubljenje, savršeno ljubljenje, ljubljenje, otkrivanje, način, ljubavnici, krvna grupa, ljubav, spoj

Istraživanje provedeno na više od 3.000 ispitanika je dalo vrlo zanimljive rezultate – čak pet milijuna ljudi na svijetu, koji su u braku ili žive sa svojim partnerom, zaljubljeni su u neku drugu osobu.

Još zanimljivija je činjenica da je predmet njihove žudnje najvjerojatnije osoba s kojom rade ili bliski obiteljski prijatelj.

Ovo istraživanje koje ubija svaku romantiku otkrilo je i da je svaka četvrta ispitana osoba  nesretna u vezi ili braku.

Nešto manji broj, svaka šesta osoba iz istraživanja, bila bi u stanju prevariti svoga partnera. Ono što nam budi nadu je činjenica da će se prevara najvjerojatnije dogoditi samo jednom i neće se ponoviti. No, pitanje koje slijedi je koliko će takva veza opstati i jeste li spremni oprostiti.

Zanimljivo je da veliki broj ispitanih osoba uopće ne vjeruje u monogamiju, iako već godinama žive u monogamnoj vezi. Smatraju da je uz uspješnu vezu ili brak vrlo lako moguće voljeti još jednu osobu osim svog partnera.

Odluku koja takva osoba treba donijeti jest suzdržati se i ostati vjeran partneru ili se prepustiti strasti te dovesti u pitanje budućnost veze.

Osim prijatelja i kolega s posla, potencijalni ljubavnici su i bivši partneri. Istraživanje je otkrilo da osjećaji i privlačnost traju obično od tri mjeseca do tri godine, stoga izjavu 'samo smo prijatelji' treba uzeti s debelom rezervom.

izvor: tportal.hr