Stvari o seksu o kojima morate razgovarati

Na stranici essence.com stručnjaci su sastavili popis onih stvari o kojima bi svaki par trebao razgovarati, ma koliko im bilo neugodno.

Kad je seks u pitanju, ima situacija koje zahtijevaju otvorenost i iskrenost.

Spolne bolesti

Morate znati njegovo stanje, ali i svoje kad su spolne bolesti u pitanju. Podijelite informacije. Testirajte se zajedno i razmijenite nalaze. To je dobar način za započinjanje seksualne veze. Iskrenost i otvorenost jedini su pravi put.

Seksualna prošlost

Nitko ne kaže da morate cijelu seksualnu prošlost podijeliti sa sadašnjim partnerom. Poštedite ga detalja, ne morate reći s koliko ste njih spavali. Ali ako postoji neki 'duh' vaše seksualne prošlosti, neke neriješene stvari koje bi mogle isplivati na površinu i utjecati na sadašnjost, bolje je o tome popričati.

Što vas uzbuđuje?

Kako partner može pronaći vaše erogene zone ako mu ne date upute? Komunikacija je ključna za zdrav i sretan seksualni život. Nitko ne može čitati vaše misli i stoga trebate reći što volite i želite, što vas uzbuđuje...

Vaša definicija sigurnog seksa...

Strasti su uzavrele, želite seks, a prezervativa nema na vidiku. Čini vam se da on ne mari zbog toga, a vas hvata panika. Važno je unaprijed se dogovoriti oko zaštite koju ćete koristiti i pojasniti definiciju sigurnog seksa.

Vidite li bebu u budućnosti?

Što ako prezervativ pukne? Jeste li spremni na majčinstvo, a kako on gleda na to da bi mogao postati otac? Seks ponekad ima i druge posljedice, a ne samo eksplozivni orgazam. Ako izbjegavate razgovor o tome, neće završiti dobro.

Mislite li ozbiljno ili ste samo za aferu?

Znate li što je razočaravajuće? Seksualni odnos s muškarcem kojeg volite i mislite da i on voli vas. No, sljedeće jutro saznate da je za njega to bila tek afera. Budite otvoreni kad su emocije u pitanju i inzistirajte da i druga strana postupi jednako.

Što vam ubija želju za seksom?

Grickanje bradavica jednostavno vas ne uzbuđuje? Progovorite! Morate reći što vam smeta. U protivnom netko neće uživati, a netko će raditi greške i loš seks vam ne gine.

Hot.hr