Stvari koje bi svaka žena trebala znati o seksu

sex, sex, mladi sex, mladi sex, sex, sexy, brak, sexy, sex, mladi sex, sex, sex, sex, sex, sex, sex, mladi sex, sex, sex, ljubav, sex, sex, sex, partneri, sex, sex, sex, žene, poze, začeće, sex, orgazam, sex, sex, maženje, sex, debljina, sex, greške, pitanja, sex, orgazam, mladi sex, sex, seks, uzbuđenje, veze, muškarac žena, seks, sex, ljubav, seks, dob, seks, ljubav, poze, seks, osobnost, Facebook, seks, seks, izbjegavanje, krevet, seks, muškarci, žene, seks, jedna noć, vodič, hrvatice, seks, predigra, žene, seks, roditelji, razgovor, seks, muškarci, žene, seks, veze, orgazam, seks, seks, priča, seks, pitanja, odgovori, vanilija, seks, studentice, kondomi, seks, poze, predigra, seks, ljubav, predigra, zablude, ljubav, seks, nevinost, seks, mrak, seksopedija, seks, žene, partneri, seks, veza, seks, iskustvo, partneri, muškarci, žene, seks, razlike, seks, zablude, seks, žene, loše navike, seks, krevet, strasti, ljubav, muškarac žena, zaljubljivanje, veza, znakovi apstinencijske krize,
Pretpostavljam da dosta žena već zna sve ove “tajne”, no sigurna sam i da će mnoge ovdje otkriti nešto novo – ipak je raspon godina naših čitateljica od rane tinejdžerske do najbolje zrele dobi. U svakom slučaju, Vaše nam mišljenje mnogo znači, pa svakako podijelite s nama svoje “stvari” koje bi žene trebale znati o seksu.

1. Svaka žena ima pozu koja joj najviše odgovara – pronađite svoju.
Stvarno… Dajte konačno isprobajte nove stvari. Prosurfajte po internetu, “educirajte” se i primijenite to u spavaćoj sobi ili gdje već. Pronađite pozu u kojoj vam je orgazam zagarantiran. Vašoj psihi će korisitit da znate da možete dostići vrhunac kad god to poželite.  

2. Sve se može promijeniti.
Možda ste u svojoj burnoj mladosti i s nekim drugim partnerom uživali u akrobacijama i čudnim pomagalima, no u ovoj vezi puno vam je bitnija prisnost i emotivna povezanost (ili je potpuno obrnuto). Ono što želite i trebate, i fizički, i emocionalno može se promijeniti kroz vrijeme. Dozvolite si te promjene! Ne morate se sada brinuti što više nemate ludi seksualni život. Kako se mijenjate vi, tako se mijenja i vaš seksualni život. To je potpuno normalno.

3. On nema popis vaših mana.
Ovdje naravno mislimo na to da on ne gleda toliko mane vašeg tijela (dlačice, celulit, šlaufiće…) koliko si vi to mislite. Za vrijeme seksualnog uzbuđenja muškarci doživljavaju toliku navalu koktela neurokemikalija, da im je teško razmišljati o bilo čemu, a kamoli o glupostima poput dlačica ili celulita. Ostavite postrani vlastite nesigurnosti i radije bezbrižno uronite u ekstazu zajedno s njim.

4. Seks na mekanom, čistom i udobnom krevetu je podcijenjen.
Vi biste trebali htjeti to raditi na kuhinjskom podu, WC-u na avionu ili viseći s lustera. Svašta! Nema ničeg lošeg u uživanju ispod vaših mirisnih plahti!

5. Seks klišei su klišei s razlogom. Oni stvarno djeluju!
Unajmite sobu u hotelu. Otiđite na dejt i pravite se da se prvi put vidite. Priredite si zajedničku kupku… I za Boga miloga, kupite konačno neke mirisne svijeće…

6. Ne seksaju se svi drugi više (ili bolje) od vas.
Nema “normalne” količine ili učestalosti kojoj bismo trebali težiti i nema mjesečne čarobne brojke koja znači da je vaš seksualni život savršen ili barem prosječan. Postoji samo jedno pitanje na koje trebate odgovoriti: Seksate li se dovoljno za vaše potrebe?
 
7. Zatražiti ono što želite vrijedno
je osjećaja stida.
Što znači jedan moment u kojem se vi osjećate posramljeno u usporedbi s time da dobijete to što želite i što vam treba?
 
8. Svima je potrebno vrijeme da se “ufuraju” u seks.
Svi mi oko sebe imamo kojekakve obaveze i osobe koje nešto trebaju od nas – djeca, šef, klijenti, osoba koja vam popravlja bojler i tako dalje… Nemojte očekivati da ćete instantno uskočiti iz uloge zaposlene žene s blistavom karijerom ili najbolje mame na svijetu u ulogu seksualne božice, bez da si uzmete vremena da se adaptirate. Kad završite s večerom i pranjem suđa, priuštite si kupku – sama! – ili pročitajte nekoliko poglavlja neke knjige. Ili još bolje, neka on opere suđe dok se vi opuštate uz omiljenu seriju. Nakon toga htjet ćete mu pružiti malo akcije.

9. Što više seksa dobivate, više ga želite.
Jednostavno: sočne nedavne uspomene tjeraju vas da ponovite zabavu. No i obrnuto zna biti zabavno – ako ste dugo bez seksa, zaboravite koliko ga volite.
 
10. Samozadovoljavanje nije samo za periode suše.
Kao prvo, to je zabavno i uživate u tome, a kao drugo – kad ste zadnji put razočarali sama sebe? A ne moramo niti spominjati činjenicu
da vas doživljavanje više orgazama tjera da želite i više igrica s partnerom (pogledaj broj 9.)

11. Brinuti se o orgazmu je najbrži i najlakši način da ga ne doživite.
Kad vam se po glavi vrzmaju misli…’To se ne događa… koncentriraj se… on će misliti da me ne zadovoljava…što ne valja sa mnom?....- vi razmišljate, a ne osjećate. Radije se fokusirajte na predivnu fizičku ugodu i uskoro nećete moći o ničem razmišljati – na dobar način!

12. Planirani seks može biti još bolji od spontanog.
Iščekivanje kao predigra. Razmislite o tome.

13. Da, možete si pružiti ruku.
Dodirivati se za vrijeme seksa kako biste lakše dosegle svoj sretan cilj ne samo da je dozvoljeno, nego se potiče, osobito ako je njegov vrat u čudnoj pozi već skoro sat vremena.

14. On ne traži od vas da znate neke čudne tehnike.
Postoji mnogo puteva do muškog orgazma. Sve dok obraćate pozornost na njegove reakcije, ne nanosite mu bol (osim ako ga to ne pali i to sam zatraži) i dok grubo ne koristite zube ili nokte (naravno, ponovo osim ako to sam ne zatraži), nećete ga čuti da se žali.

15. Ponekad vam je samo potreban san.

“Slobodna” večer  ili kratki period “suše” ne znači da vam je veza u krizi. To obično znači da imate djecu, zahtjevan posao ili vam je potrebno vremena da si posložite neke stvari u glavi. Nemojte brinuti, uzmite slobodno i naspavajte se.

16. Samo obavite to.
Ako ćete čekati da vas uhvati spontana želja da mu rastrgate odjeću na nekom neočekivanom mjestu, možda ćete se načekati. Ali ako jednostavno odlučite krenuti sa seksi igricama, odnosno dodirivanjem i poljupcima – vaše tijelo i požuda će vas uskoro dostići.

17. Kegelove vježbe stvarno jesu korisne.
Vježbe za mišiće pelvisa daju vam više kontrole za vrijeme seksa i pojačavaju orgazam. Već sigurno znate kako ih vježbati – no za svaki slučaj: zategnite mišiće kao da želite spriječiti uriniranje i onda ih opustite. Pa tako naizmjenično.

18. Metoda kontracepcije se mijenja tijekom života.
O svojoj metodi zaštite od trudnoće morat ćete razmisliti najmanje dva puta u svom odraslom životu: kad iz divlje partijanerke postanete monogamna žena i nakon što dobijete dijete/djecu. Ne samo da će se vaše tijelo promijeniti nakon poroda, već će se i vaše navike promijeniti (primjerice možda s obavezom kao što je dijete i manjkom vremena nećete biti toliko pouzdani da ćete na vrijeme uzimati pilule).
 
19. Bolovi za vrijeme spolnog odnosa nisu normalni.
Povremena neugoda može značiti da ste napeti ili da nije bilo dovoljno predigre, no ako vas često boli za vrijeme seksa, posjetite ginekologa. Moguće je da se samo radi o manjoj infekciji. O čemu god se radi, ne morate patiti.

20. Kako god vaša vagina izgleda, ona je potpuno normalna.
I ne, ne moramo je vidjeti da bi to znali.

21.
Bez obzira na to koliko se želite maziti i zaspati, otiđite se pomokriti nakon seksa.
Zašto? Da ne dobijete infekciju urinarnog trakta - tako iz mokraćnog sustava izbacujete većinu bakterija i virusa čime se smanjuje njihova udarna doza pa moguće infekcije i blaže i brže prođu.


22.
On će vjerojatno već hrkati kad  se vi vratite iz WC-a.
Za postizanje orgazma potrebno mu je mnogo napetosti u mišićima, a kad se valovi ekstaze povuku, on se opušta i u njegovom se tijelu otpuštaju hormone koji “uspavljuju”. Ukratko, ne može si pomoći - čast izuzecima koji mogu.


23.
Pomagala su vaši prijatelji.
Vibratori, pera, neobično oblikovani jastuci, kostimi i tako dalje… Ako ništa drugo pomoći će vam da se nasmijete i oraspoložite – što definitivno pomaže seksualnom životu.


24.
On seksom pokazuje svoju ljubav.
E, da… Vječni problem: mi djevojke trebamo se osjećati voljeno kako bismo poželjele seks, a muškarci trebaju seks kako bi lakše voljeli. Mnogi muškarci se ne izražavaju toliko otvoreno kao žene, pa je seks za njih snažan oblik emocionalnog izražavanja, kažu stručnjaci. Prisjetite se toga idući put kad on poželi pomirbeni seks prije nego što ste se zapravo pomirili – za njega seks je kao pomirbeni dar. 

 
25. U redu je ako samo primate.
Razmislite o tome kako se osjećate kada vi “obradite” njega – osjećate zadovoljstvo, zar ne? E pa, nemojte onda njemu uskraćivati isto zadovoljstvo.
 
26. Seks postaje bolji s godinama.

(Ili s praksom, ili s vremenom s istim partnerom, ili sve od navedenog.) Dakle – budućnost je svijetla i uzbudljiva!
 izvor: zena.hr