Što žene žele od seksa?

Tijekom razdoblja od trideset godina, autori knjige 'Zašto muškarci žele samo seks, a žene sanjanju o ljubavi' (Mozaik knjiga) prikupili su i analizirali stotine istraživanja i anketa o tome što žene točno žele od seksa. To uključuje istraživanja koja su provela sveučilišta i zdravstveni instituti, znanstvenici koji se profesionalno bave seksualnošću poput Kinseyja i raznih ženskih časopisa. Iz svega toga izvukli su dva važna zaključka, piše tportal.hr.

Prvo, ženska motivacija za seks danas nije ništa drukčija nego što je bila prije nekoliko tisuća godina. Gotovo svako istraživanje pokazuje da sposobna poslovna žena, žena koje je kućanica i odgaja djecu, kao i žena koja je prije 200.000 godina sjedila u spilji imaju potpuno jednake kriterije za procjenu toga što je zapravo dobar seks.
Drugo, seksualni nagon žene 21. stoljeća nije ništa jači no onaj njezinih predaka, sve što se promijenilo jest to da je seks sada otvorena tema za rasprave i izložen je po svim medijima. Na vrhu njezina popisa nalazi se pronalazak pravoga partnera koji ima sredstva ili je sposoban prikupiti ih.

Evo pet najvažnijih stvari koje žene žele od muškarca prije nego što pristanu na seksualne odnose:

Osjećati se privlačni i posebno.
Osjećati se voljeno i zaštićeno.
Treba ih maziti i ugađati im.
Dodirivati ih, zagrliti i ljubiti.
Govoriti o njezinim osjećajima.

A evo, usporedbe radi, popisa pet stvari koje većina muškaraca želi od žena:

Da ona češće pristaje na seks.
Više spontanog seksa.
Da češće potiče seks i bude kreativnija u krevetu.
Da mu ne nabija mu grižnju savjesti zbog njegovih seksualnih potreba.
Da razumije da ga većinom motiviraju vizualni signali kao što je izazovno donje rublje.

Žena želi da seks započne sporo. Ona zapravo ne koristi riječ seks, već ona želi voditi ljubav ili spavati s nekim. Nakon vođenja ljubavi želi pričati o svojim osjećajima, što najčešće nije moguće jer je on već - zaspao.

Oba nam popisa govore da žene prvo žele mnogobrojne emocionalne unose, dok muškarci žele neobuzdan seks na brzaka. Kad shvatite i prihvatite činjenicu da muški i ženski mozak rade na drukčijim principima, da svaki od njih ima drukčije viđenje seksa i ljubavi te prioritete, možete promijeniti svoj pristup seksu i uskoro ćete biti izvrsni u krevetu. Idealni seksualan život je onaj u kojem partner sva negativna razmišljanja o potrebama drugog partnera zadržava za sebe i umjesto toga ispunjava te potrebe. Naše seksualne potrebe nisu ni bolje ni lošije, nego jednostavno drukčije.