Što je kod predigre najvažnije?

Najpozntiji zapadni seksualni priručnik Radost seksa autora Alexa Comforta, ima podnaslov Vodič za sladokusce kroz seksualnost što je odlična usporedba i kombinacija seksa i kuhanja. Obje stvari zahtjevaju osjećajnost, domišljatost, inovativnost, za obje su potrebni ljubav i briga. Upravo zato nije čudo da seks i hrana tako dobro idu zajedno te se odlično slažu u predigri. Kuhanje i seks su si na neki način vrlo slični oboje se može oplemenjivati ukoliko postoji želja za novim zananjima. Kao što rijetko tko želi svaki dan jesti isto jelo, tako i seksuane tehnike unose raznolikost u naš seksualni život. Vrlo je jasno da kao i kod hrane tako i kod seksa treba paziti da se okus ne otopi i ne isčezne prebrzo.

Različiti načini 'voljenja'

 

Čini se da je različitih načina voljenja beskonačno. Kama Sutra broji stotine metoda. Većina ih se razlikuje po drugačijim položajima ruku i nogu što je posebno zanimljivo. G. Legman, autor modernog priručnika o seksu Oragentitalizma, je s upotrebom računala došao do iznenađujućeg broja te se zaustavio na 3780. Mnogima se može javiti misao da su seksualna pomagala i gimnastika u seksu, da ne kažemo nastup u cirkusu rješenje nekih njihovih seksualnih problema. Niti jedan knjiga ili seksualno pomagalo na mogu vas naučiti ljubavi i strasti. Kao i u svemu osuđeni ste sami na sebe i vježbanje naravno s pravim partnerom. Knjige su tu kako bi nam poboljšale neke stvari, naučile poboljšati potencijale koje već imamo, nadograditi seksualnost koja u nama već postoji. Dobar poznavatelj neke seksualne tehnike ne mora biti dobar ljubavnik sve je to vrlo individualno, a ovisi i o partneru s kojim imate spolne odnose. Važan je odnos među partnerima, koliko ste se spremni predati jedan drugome, opustiti se i vjerovati jedan drugom. 

Je li ljubav preduvjet za dobar seks?

 

Poznati ljubavnik Casanova je uvijek govorio, da iskreno voli sve žene s kojima ima spolni odnos. To je bez sumnje jako važna činjenica, zašto mnogi ljudi koriste ljubav kao bojište protiv suprotnog spola. U ljubavi nema prostora za egoizam što znači da kako bi obje strane bile zadovoljne/zadovoljene ponekada treba dati više i uskratiti sebi kako u ljubavi tako i u seksu. Kakvu ulogu imaju seksualne tehnike u predigri? U prvom redu donose promjene koje sprječavaju da seks postane navika. Potiču partnere da razgovaraju o seksu te se zajedničkim razgovorom o toj temi rađaju nove ideje i hrani ljubav. Donose inovacije na koje možda nikada niste ni pomislili da će vam se dogoditi. Ljubav je dobra podloga za odličan seks, ali do toga treba doći to se ne događa samo od sebe. Stoga, poradite na svojoj seksualnosti na obostrano zadovoljstvo!

intimatemedicine.com.hr