Šest najvećih ženskih grešaka u seksu!

Dame, budite iskrene: kada ste nezadovoljne sa svojim spolnim životom, obično najprije sastavite popis svih grešaka i nedostataka vašeg partnera. Istina je da muškarci ne shvaćaju baš ženski način razmišljanja i žensko tijelo, pa mogu biti lake mete kada treba nekoga okriviti za nedostatak spolnog zadovoljstva, no ipak morate biti svjesni da su za ples ipak potrebne dvije osobe. Spolni terapeuti tvrde da veliki udio u greškama u seksu, koje vode u spolno nezadovoljstvo, imaju i same žene. Zato pročitajte o šest najčešćih grešaka što ih za vrijeme seksa skrive žene i o tome što možete učiniti kako biste dobili spolno zadovoljstvo što ga zaslužujete.

Greška br. 1: Nikada niste inicijatorica za seks

Traje 2009. godina, a većinu žena još uvijek brine ponašanje koje se pripisuje damama iz prijašnjih stoljeća. Ne žele ispasti previše nametljive ili agresivne. Po mišljenju profesorice psihologije Les Parrot, autorice knjige Ludo dobar seks, najveća je greška žena u seksu upravo ta da nikada ne pružaju inicijativu za seks: ''Inicijatori su većinom muškarci, što kod njih stvara osjećaj neravnoteže u spolnoj požudi. Čini im se da ih uopće ne želite.'' Muškarci žele biti predmet spolne želje jednako kao i žene. ''Grčevito držanje za preživjele spolne uloge ne omogućava zadovoljstvo u našim spolnim odnosima'', kaže dr. Ruth Westheimer, spolna terapeutica i profesorica Sveučilišta u New Yorku. ''Muškarci su tako uvjereni da žene manje žele spolnost i to shvaćaju osobno, iako to nije istina.'' Zato s vremena na vrijeme i vi pokažite da ga želite i učinite prvi korak. Napravit ćete utisak na partnera i same preuzeti nadzor nad svojim spolnim zadovoljstvom.

 


Krajnje je vrijeme da i vi date inicijativu za seks. Što ćete se više seksati, radije ćete se seksati. (jlp)
Krajnje je vrijeme da i vi date inicijativu za seks. Što ćete se više seksati, radije ćete se seksati. (jlp)

Greška br. 2: Previše vas brine kako izgledate

Za vrijeme seksa razmišljanje o tome kako izgledate nije baš najbolja stvar. To će vas spriječiti da se potpuno opustite i uživate u seksu, a o orgazmu možete samo sanjati. Vašu će nelagodu sigurno zamijetiti i vaš partner, što će i njemu uništiti užitak. Radije se koncentrirajte na svoje osjećaje i trenutne užitke. Muškarci žele da njihove žene za vrijeme seksa zaborave na svakodnevne teškoće i brige te se potpuno predaju trenutku. Ne mislite na debeli trbuščić ili razmazani make-up, jer veliku većinu nedostataka kojima ste opsjednuti, muškarci za vrijeme seksa naime uopće ne zamjećuju. Stručni naziv tog fenomena, koji je posljedica muškog evolucijskog procesa, jest selektivna sljepoća. A više o tome nekom drugom prilikom.

Greška br. 3: Pretpostavljate da seks za muškarca nije velika stvar

Morate zaboraviti na zastarjele pretpostavke da seks za muškarca nije ništa drugo nego još jedna ugodna tjelesna aktivnost. Za veliku većinu muškaraca seks predstavlja vrlo značajan čin, zato ne smijete minimizirati njegovo značenje za njega. Istraživanja pokazuju da kako žene tako i muškarci shvaćaju spolnost u okviru predanog odnosa zbog većeg zadovoljstva nego što ga pruža seks za jednu noć. Njihovi rezultati također dokazuju da najučestaliji i najbolji seks imaju upravo bračni parovi. Čak 52% muškaraca se poslužilo prilikom za seks kao načinom za početak dugotrajnijeg odnosa, a uspjelo je samo jednoj trećini. I što je pouka ove priče? Nikada ne pretpostavljajte da muškarac nije romantičan, i da mu je samo do seksa, a ne do vas samih.

Greška br. 4: Uvjereni ste da je muškarac uvijek raspoložen za seks

Razumije se da je većina tinejdžera spremna na seks gotovo bismo mogli reći bilo kada i bilo gdje, no za muškarce to na žalost ne vrijedi. Svakodnevni pritisci – stres na poslu, obitelj, računi – mogu uništiti muški libido. Mnoge žene njegova nespremnost na seks neugodno iznenadi, jer je uzimaju previše osobno. Činjenica da njihov partner nije Opens internal link in current windowraspoložen za seks toliko ih šokira da to naprosto ne mogu vjerovati. Iako same dobro znaju da nisu uvijek raspoložene za seks, pa iako ljube svog muškarca, uz njegovo odbijanje odmah pomisle da ih on više ne ljubi. Nije istina, jednostavno mu nije do seksa.

 


Ako želite da vas muškarac zadovolji, recite mu kako da to učini. (jlp)
Ako želite da vas muškarac zadovolji, recite mu kako da to učini. (jlp)

Greška br. 5: Ne kažete mu što želite

Otvoreni razgovor o seksu i tome što nam se kod seksa sviđa a što ne može biti neugodan, čak ako smo već dugo u vezi s partnerom. No ipak, to je jedini način za povećanje ili očuvanje spolnog zadovoljstva. Žena mora preuzeti odgovornost za svoje spolno zadovoljstvo, jer je niti najbolji ljubavnik ne može dovesti do orgazma ako mu ne kaže kako. Dobra je novost da velika većina muškaraca iznad svega želi zadovoljiti ženu. Recite im kako da to učine, a da pri tome ne uništite njihov ego. Žalopojke o tome što vam se ne sviđa pomiješajte s pohvalama o tome što vam se sviđa. Vjerujte, muškarci znaju slušati, samo ako ste dovoljno neposredni i jasni vezano uz ono što općenito želite.

Greška br. 6: Ljutite se kada predlaže nešto novo

Kada je par već neko vrijeme zajedno, razumije se da je logično da želi obogatiti svoj spolni život s nekolicinom vrućih novina. Samo to da muškarci želi pokušati nešto novo još ne znači da je nezadovoljan s vama ili vašim spolnim životom. Ukratko: nemojte to shvaćati osobno. No ipak ostanite u granicama onoga što je za vas još prihvatljivo. Nitko vas ne smije prisiliti na nešto što vam se čini nemoralno. Pristojno ali odlučno odbijte takve prijedloge i jasno mu recite svoje razloge. Ako novost nije moralno sporna, no to ipak ne biste željeli raditi, recite mu i to i zamolite ga za razumijevanje. No ipak, vezano uz dvojbene prijedloge nemojte reagirati previše burno, radije prije uzmite vremena za razmišljanje. Pokušati nije grijeh.

www.intimatemedicine.com.hr