Seks uza zid učvršćuje guzu, a žlica zateže trbuh

Ljubav nije aerobik, ali neke poze tijekom seksa imaju još bolji učinak na tijelo od predanog “hodočašćenja” u teretanu. Gipke noge žene oko vrata muškarca nisu samo scena erotskog zanosa nego i idealna aerobna vježba koja jača gotovo sve mišiće tijela dvoje ljudi u strastvenom klinču. Poza u kojoj ona leži na leđima s nogama na njegovim ramenima dok on kleči jamči bolji učinak od 30-minutne vožnje bicikla u teretani, pokazalo je britansko istraživanje. Uz strast i ekspoloziju zadovoljstva, strastveni “sport” za dvoje troši jednako kalorija kao i predano vježbanje, a različitim pozama u seksu možete “obraditi“ različite skupine mišića, slažu se doktori, seksolozi i fitness treneri. U pozi u kojoj žena ima dominantnu ulogu i sjedi na muškarcu, osim što će najlakše doživjeti orgazam, vježba bicepse, tricepse, mišiće prsnoga koša i donjeg dijela trbuha. U tom položaju muškarac ima malo vremena skupiti snagu za sljedeću “rundu”, ali i on jača bicepse dok usmjerava tijelo partnerice, piše 24sata.hr.

Seks uza zid je zabavano jačanje kvadricepsa
Dok ste prislonjeni na zid, a partner vas pridržava rukama zabavna je poza koja zahtijeva malo spretnosti i snage. Muškarci jačaju kvadricepse i mišiće donjeg dijela leđa, a žene učvršćuju stražnjicu.

‘Pseća’ poza dinamikom jača listove i bedra
Dominantnome muškarcu “pseći” položaj isteže listove, ruke i mišiće donjeg dijela trbuha, a žena jača bicepse. Ako se ona pomiče prema naprijed i vraća natrag, uz dinamiku seksa, jača mišiće bedara.

Ona sjedi na njemu. Dok se gledaju, leđa ne bole
Položaj u kojemu muškarac i žena sjede licem okrenuti jedno prema drugom, uz užitak koji nosi, idealan je za istezanje gornjeg i donjeg dijela leđa za oboje. Ako se žena malo nagne natrag, vježba mišiće zdjelice.

‘Bočni’ seks za istezanje i užitak
Lezite na bok tako da vam leđa budu priljubljena uz njegova prsa i uhvatite ga rukama za guzu. Osim užitka, dobili ste idealnu vježbu istezanja.

Položaj “žlica” zateže i jača trbušne mišiće
Uz energično gibanje položaj “žlica” partnerima zateže mišiće donjeg i gornjeg dijela trbuha, isteže leđa i, ako se noge isprepleću, jača mišiće listova i bedara. Dobar uvod za “vježbe“ u pozi u kojoj žena leži na trbuhu.

Misionarski položaj oblikuje mišiće muškarca
Klasični misionarski položaj oblikuje ruke i ramena muškarca, a zbog balansiranja ruku i koljena tako “vježba“ i cijelo tijelo. Ležeći na leđima, žena isteže kralježnicu, a jača mišiće zdjelice, što povećava užitak.

24sata.hr