Seks ili vođenje ljubavi?

Seks se može definirati kao akcija sa ciljem da se postigne orgazam, što nije slučaj sa vođenjem ljubavi. Vođenje ljubavi znači „vodimo se" ljubavlju, ona se prožima i stvara nove namjere svakog trenutka. Zbog te ljubavi i srca su umješana a djelovima tjela pokazujemo tu ljubav, piše B92.

Vođenje ljubavi nije navika i ne može to biti, nikada to ne radimo da bismo uradili, što je često slučaj sa seksom. Na ovaj način stvaramo nešto među nama ili samo sa sobom, nešto čega nije bilo prije.

Ljubav se vodi iz zadovoljstva i zbog zadovoljstva. Unosimo djelove sebe u ovakav čin koje nikada ne dajemo kada je reč o seksu. Za vođenje ljubavi je potrebno vrijeme, osjećanja moraju da sazriju, da postanete spremni. U tijeku čina se osjećamo voljeno i najljepše, bez obzira kako izgledamo. Ne postoji ljepši način spoznaje sebe nego kroz nečiju ljubav.

Seks

Prvo, seks je odličan, orgazmi su fantastični. Ali ako je seks sve što upražnjavamo, onda imamo problem. Seks nije dovoljan. Od seksa može doći do dosade. Kada smo to uradili gdje god da nam je palo na pamet, sve moguće poze smo pokušali, tražićemo nove zanimacije i oduševljenje seksom izostaje.

Oni koji nisu u vezi

To ne znači da ne treba da vode ljubav ili da ne mogu. Ali masturbacija se ne računa. Vođenje ljubavi pokriva svaki senzualni kontakt sa sobom, sa drugim, sa svojim licem, stvaranje jake veze između spolnih organa i srca, pokazivanje ljubavi prema sebi i drugom.

Budite otvoreni prema sebi, ako sebe ne volite dovoljno, kako se u ovom smislu možete potpuno dati? Ljubav se vodi i sa sobom, bez obzira da li ste u vezi ili ne.

Međutim, seks i vođenje ljubavi se ne isključuju. Kada doživite oba, onda znate šta je šta.

Vođenje ljubavi je umjeće a seks je potreba.