Savršen seks – gdje, kako i koliko?

sex, sex, mladi sex, mladi sex, sex, sexy, brak, sexy, sex, mladi sex, sex, sex, sex, sex, sex, sex, mladi sex, sex, sex, ljubav, sex, sex, sex, partneri, sex, sex, sex, žene, poze, začeće, sex, orgazam, sex, sex, maženje, sex, debljina, sex, greške, pitanja, sex, orgazam, mladi sex, sex, seks, uzbuđenje, veze, muškarac žena, seks, sex, ljubav, seks, dob, seks, ljubav, poze, seks, osobnost, Facebook, seks, seks, izbjegavanje, krevet, seks, muškarci, žene, seks, jedna noć, vodič, hrvatice, seks, predigra, žene, seks, roditelji, razgovor, seks, muškarci, žene, seks, veze, orgazam, seks, seks, priča, seks, pitanja, odgovori, vanilija, seks, studentice, kondomi, seks, poze, predigra, seks, ljubav, predigra, zablude, ljubav, seks, nevinost, seks, mrak, seksopedija, seks, žene, partneri, seks, veza, seks, iskustvo, partneri, muškarci, žene, seks, razlike, seks, zablude, seks, žene, loše navike, seks, krevet, strasti, ljubav, muškarac žena, zaljubljivanje, veza, znakovi apstinencijske krize,
Danas smo okruženi seksom. On je svugdje oko nas. Ništa nas više ne može šokirati. Ovo je doba seksualnog eksperimentiranja, otvoreni smo za najneobičnije poze, neobične lokacije, spol igra sporednu ulogu, a orgazam je ono na što se cilja. Dovoljno je baciti pogled na prosječan tekst s tematikom seksa. S jedne strane tu su istraživanja koja nas prosvjetljuju, a s druge 101 savjet kako da poboljšamo svoj seksualni život. I unatoč tomu što smo zapravo zadovoljni i zadovoljeni, povjerujemo da ga možda i trebamo začiniti.

Što dalje od kreveta!
Najčešći savjeti tiču se seksualne poze i lokacije. Tko je vidio u današnje vrijeme ševiti se u dosadnoj spavaćoj sobi? Najnepoželjnija lokacija je krevet, a na vrhu popisa onih atraktivnih stoji svaki drugi komad namještaja, a seks na javnom mjestu se jednostavno mora isprobati.

Slika Misionarska poza je već odavno na crnoj listi. Uz pridjev "monotono" i već iskušano, ubraja se u težu kategoriju takozvanih seks klasika. A znamo što su klasici - već viđeni i ustajali. Ne želite imati takav seks! Čini se da se neuzbudljivom klubu pridružuju i druge tako često prakticirane poze. Doggy style, ako nije unaprijeđen, samo je varijacija na istu dosadnu temu. Stotinu drugih poza stoji na raspolaganju i garantira strastven i uzbudljiv seks. Za njih se često morate i fizički i psihički pripremiti. Dok vi održavate ravnotežu na svojim dlanovima i trudite se taj stoj na rukama što bolje izvesti, on balansira na vršcima prstiju i pokušava pogoditi tamo gdje bi trebao. To nije tako lako jer mu ruke moraju biti pod točno određenih kutom. I tu negdje između (ne)ravnoteže i napaljujućih pokreta, fokusirate se i na orgazam koji samo što nije stigao.

Savršen seks traje između 7 do 13 minuta
S druge strane tu su istraživanja koja će nam točno reći kad je idealno vrijeme za seks i podučiti nas koliko zapravo taj savršeni seks mora trajati. Nedavno istraživanje objavljeno u "Journal of sexual medicine" došlo je do zaključka kako idealan seks traje između 7 do 13 minuta. Dok se znanstvenici diče svojim postignućima, meni kroz glavu prolaze pokusni "miševi" koji se ševe sto na sat. Ispričavam se, točno 7minuta. Ili je pak bilo 13, više nisam sigurna.

Njihovo logično i medicinsko objašnjenje bilo je da je seks koji traje kraće od tri minute jednostavno "prekratak", dok se sve iznad 13 minuta smatra "predugo". Hmmm, znači svi oni dobri kratki i dugi, su zapravo samo u mojoj glavi bili savršeni? Moram ih definitivno izbrisati iz sjećanja.

Svijet je postao opsjednut vatrenim, uzbudljivim, strastvenim seksom na ludim mjestima i u otkačenim i kompliciranim pozama. Naravno, u trajanju od 7 do 13 minuta. Inače ne govorimo o savršenom seksu.

Nekako mi se u čini da je cijela priča sve samo ne prirodna. I prije su ljudi rado eksperimentirali, isprobavali neobične poze i lokacije, no to se odvijalo u njihovoj intimi i bilo je manje pod utjecajem "trenutnih seksualnih trendova", a više vođeno njihovim osobnim željama. Stvara se slika da su one klasične, nekomplicirane i jednostavne želje manje uzbudljive i strastvene. Na kraju počnete razmišljati da biste i vi mogli isprobati taj seks stoj na glavi. Nije da vas zapravo privlači i uzbuđuje, ali to vodi tom "vatromet-orgazmu"... valjda. Otiđite na seks piknik na obližnji proplanak jer vi to želite, a ne samo zato što je vaš najdraži časopis seks na livadi uvrstio među top 5 "must-fuck" mjesta ovog proljeća.

U utrci za "savršenim" seksom o kojem svi pričaju, savjetuju, do u detalje ga seciraju, gubi se njegova suština. A u toj suštini je na prvom mjestu dvoje ljudi, njihova intima, seksualne navike i stvarne želje. Otkad je to postalo manje uzbudljivo?

Mija Dropuljić

budi.in