Punašne žene češće vode ljubav od mršavica!

U istraživanju je sudjelovalo više od 7000 žena

Američki istraživači su otkrili da žene s prekomjernom težinom imaju više seksualnih odnosa od svojih mršavih kolegica. Istraživanje su proveli na Odjelu za ginekologiju Sveučilišta na Havajima, a objavljeno je u časopisu Porodništvo i ginekologija. Analiza se temeljila na podacima o više od 7000 žena, starih od 15 do 44 godine, koje su sudjelovale u nacionalnom istraživanju 2002. godine. Znanstvenici su tražili povezanost između indeksa tjelesne mase i seksualne orijentacije, starosti pri prvom seksualnom odnosu, broja prošlih seksualnih partnera i učestalosti seksualnih odnosa. Sudionice su glede na indeks tjelesne mase razvrstali u normalne (ispod 25 kg/m2), punije (25 do 30 kg/m2) i debele (iznad 30 kg/m2).
Među punijima manje djevica

Vodeća znanstvenica u projektu, dr. Bliss Kaneshiro, predstavila je rezultate istraživanja u svibnju ove godine na godišnjem kolegiju američkih porodničara (opstretičara) i ginekologa, a za svoj znanstveni rad čak je dobila i nagradu udruženja. Prema njezinim zaključcima istraživanje je pokazalo da je čak 92 posto žena s prekomjernom tjelesnom težinom imalo bar jedan seksualni odnos s muškim partnerom, dok je među ženama s normalnim indeksom tjelesne mase takvih bilo samo 87 posto. I učestalost seksualnih odnosa bila je kod debelih žena nekoliko postotaka viša od onih s normalnom težinom. No, indeks tjelesne mase nije bitno utjecao na seksualnu orijentaciju, starost pri prvom seksualnom odnosu i na broj prošlih i sadašnjih seksualnih partnera.


Nagađanje o uzrocima

Prema mišljenju dr. Kaneshiro za neočekivane rezultate odgovoran je stereotipni odnos prema debelim ženama od strane njihovih liječnika. Istraživači sumnjaju da zbog tog stereotipa žene s prekomjernom težinom rjeđe imaju seks, one dobivaju manje informacija o sprječavanju trudnoće i o širenju spolnih bolesti, zbog čega ležernije i češće ulaze u seksualne odnose. Dokaz za tu hipotezu našli su i u jednoj drugoj studiji, koja je pokazala da je među ženama s višim indeksom tjelesne mase natprosječan broj slučajeva neželjene trudnoće i spolno prenosivih bolesti. A možda je za njihovu seksualnu aktivnost kriva i veća pristupačnost, vragoljastost i poslovično vesela narav.

izvor:www.intimatemedicine.com.hr