Priprema za prvi seks

djeca, seks, prvi seks, priprema, žene, seks, eksperiment
Prvi seks može biti jako neugodan za oba partnera. Ali također postoji izreka: Dobra priprema zlata vrijedi!

ZAŠTITA

Morate razmisliti o tome koju ćete zaštitu koristiti: to je jako važno jer nećete dopustiti da se dogodi nešto što ne želite. Naravno, izbor partnera je najvažniji i podrazumijeva se da je to osoba od povjerenja - stoga razgovarajte o zaštiti!

OČEKIVANJE

Nemojte previše očekivati i nadati se gromovima iz vedra neba. Premda mnoge cure tvrde da su imale čarobna iskustva, postoje i one kojima prvi put i nije bilo baš sjajno - što ne znači da vama neće biti genijalno.

PREDIGRA

Predigra je obavezna! Osobito kod prvog seksa. Oboje se morate maksimalno opustiti, a nema bolje stvari od poljubaca i nježnog milovanja. Nemojte žuriti: sačekajte dok oboje ne budete totalno opušteni.

NEMA MULJANJA

O tome smo već mnogo puta pisali: nema potrebe za glumom. Ne morate stenjati kao glumica iz pornića ili glumiti orgazam. Osobito je važno od prvog trenutka graditi iskren, otvoren odnos pun razumijevanja i povjerenja. Ako vam nešto ne godi, recite to partneru da bi se prilagodio!

NELAGODA I BOL

Nekim curama je nelagodno, a neke osjete bol. To je sasvim normalno jer probijanje himena obično barem malo „pecne". Opet ponavljamo: važno je da je s vama partner koji vas poštuje i voli, kojem vjerujete i koji će vam pomoći da kroz sve prođete sa smiješkom na licu!

Izvor: Cosmopolitan.hr