Pomirite se s tim da nas seks čini glupima

Što netko zbog 'malo' seksa može izgubiti? Odgovor je - sve! Obitelj, ugled, a neki čak i karijeru. A sve zbog malo strasti i ne razmišljanja, pa neka netko kaže kako nas seks ne čini glupima, ili ako želite može se to reći i malo drugačije - zbog seksa smo u stanju napraviti svakojake gluposti, piše seks terapeutkinja Belisa Vranich za foxnews.com., a prenosi net.hr.

Ne kaže se uzalud da muškarci razmišljaju onom glavom ispod pojasa, a to potvrđuje i jedno od istraživanja u kojem su znanstvenici grupi muškaraca pokazivali slike atraktivnih i manje atraktivnih žena.

Jerry Seinfeld:
'U muškim je časopisima vrlo malo savjeta zato što muškarci misle: Znam što radim, samo mi pokažite golo tijelo'
Nakon toga su im ponudili 15 dolara koje mogu dobiti sutra ili 75 dolara ako pričekaju nekoliko dana. Ona skupina muškaraca koji su gledali fotografije privlačnih žena pristali su uzeti 15 dolara radije nego da pričekaju nekoliko dana i dobiju 75 dolara. Čim kod muškaraca proradi 'kemija' oni prestanu razmišljati o posljedicama, zaključili su znanstvenici.

Isti je eksperiment napravljen i s grupom žena, ali na njih fotografije privlačnih muškaraca nisu djelovale na njihov proces razmišljanja.

Par dugih i seksi ženskih noga muškarcima može oduzeti moć prosuđivanja.

Seksualna logika je vrlo bizaran set neshvatljivih pravila koja dominiraju ljudskim mozgom kada se nalazimo ispred osobe koja nas fizički privlači. I muškarci i žene pate od ovog 'poremećaja' koji može imati negativne posljedice. Evo nekoliko primjera:

John Barrymore:
'Seks je stvar koja uzima najmanje vremena i uzrokuje najveće probleme'
Muškarac sjedi u striptiz klubu i toliko se napali na plesačicu, maštajući kako će ona nakon što otpleše točku otići s njim, ali on iz striptiz kluba izlazi sam s praznim novčanikom i pomisli 'Koji sam ja idiot', no napravit će to opet.

S druge strane, žene će recimo povjerovati muškarcu kada kaže da je skoro razveden ili da to nešto na njegovom penisu nije spolno prenosiva bolest već urasla dlačica.

Robin Williams:
'Bog nam je dao penis i mozak, ali ne i dovoljno krvi da ih koristimo istovremeno'
Kada smo seksualno uzbuđeni naša logika funkcionira drugačije i uglavnom vodi krivim procjenama. Svjesni smo gdje to može odvesti, nisu potrebna dodatna objašnjenja.