Plaćeni seks muškarcima bačen novac, ali ga se ne odriču

Većina se muškaraca nakon plaćenog seksa osjeća razočarano, usamljeno i ima grižnju savjesti, ako je vjerovati posljednjim istraživanjima. Unatoč tome, i dalje redovito odlaze prostitutkama. To je pokazalo istraživanje provedeno među sedamstotinjak muškaraca iz Velike Britanije i pet drugih zemalja.

“Ništa ne dobijem od seksa s prostitutkom osim lošeg osjećaja” glasio je najčešći odgovor muškaraca koji su plaćali za seks i bili su voljni razgovarati o svojim iskustvima. Razumnih objašnjenja zašto i dalje idu prostitutkama ako se poslije osjećaju loše, nije bilo. Zbunjeni muškarci kao razlog za plaćanje seksa navode teškoće u povezivanju i zbližavanju sa ženama u normalnim vezama.

Činjenica, pak, da su neke prostitutke eksploatirane i prisilno se bave prostitucijom na ispitanike nije imala većeg utjecaja. Anketirani su, inače, bili stari od 18 do 70 godina, Europljani su, Azijati i Afrikanci. Većina je zaposlena, visoko obrazovana, uglavnom su pristojni i društveni, a polovica ih je u braku ili vezi.

Zanimljivo je i da, kako su pokazala neka prethodna istraživanja na ovu temu, raste broj muškaraca koji unatoč sramu, razočaranju i grižnji savjesti odlaze k prostitutkama.

vecernji list