Otkriveno kako spriječiti muškarce da varaju

... prevari, a najnovije je pokušalo otkriti može li se djelovati preventivno i spriječiti prevaru.

Odgovor je - može! Tajna se skriva u oksitocinu, hormonu koji još nazivaju i hormonom bliskosti, a luči se tijekom seksa i poroda te pomaže povezivanju muškarca i žene, odnosno majke i djeteta, piše tportal.

Znanstvenici su proveli istraživanje u kojemu je sudjelovalo 57 heteroseksualnih muškaraca. Jednoj skupini njih uz pomoć spreja u nos je unesen oksitocin, a druga skupina je dobila placebo. Potom su pred njih izašle iznimno zgodne žene koje su im se približavale. Muškarci su morali reći 'stop' kada su smatrali da je se žena previše približila.

Oženjeni muškarci kojima je u organizam unesen oksitocin, puno su ranije zaustavili zgodne žene od ostalih muškaraca. Njihov 'pristojni razmak' bio je veći nego kod muškaraca koji su dobili placebo. Znanstvenici stoga zaključuju da bi oksitocin mogao biti lijek za prevaru, piše Journal of Neuroscience.

A što to konkretno znači da žene? Znači da bi trebale češće održavati fizičku bliskost sa svojim muškarcima jer se na taj način pojačano luči oksitocin. Što više oksitocina, partner je vjerniji. Podsjećamo, najveće količine oksitocina luče se tijekom seksualnog odnosa. Možda će ovo novo otkriće poboljšati seksualne živote mnogih.