Otkrijte kakvi ste u ljubavi!

seks, vježbe, seks, ovisnost, seks, ljubav, zavođenje, priroda, seks, užitak, seks, savjeti, seks, gradilište, hrana, seks, Iva Međugorac, Iva Međugorac, seks, fantazije, zanimanja, ljubav, veza, partner, znakovi, ljubavnik, veza, partner, osjećaji, varanje, ljubavnici, način, signali, flert, očijukanje, muškarci, žene, ljubav, znakovi, ljubav, život, savršeni ljubavnik, HRANS, prevara, oprost, ljubav, zaljubljivanje, zaljubljenost, dan zaljubljenih, ljubav, zaljubljivanje, zavođenje, koketiranje, ljubav, zaljubljenost, žene, zavođenje, muškarci, Valentinovo, dan zaljubljenih, privlačnost, signali privlačnosti, muškarac, veza, partner, šefica, ljubav, posao, preljub, preljubnica, preljubnik, manipulator, veza, zaljubljenost, horoskopski znakovi, horoskopski znakovi u krevetu, muškarci, razlog, preljub, prevara, priznanje, muškarci, varanje, varanje, ljubavnice
Američka profesorica antropologije Helen Fisher stoji iza ove zanimljive i tako surove teorije o ljubavi. Talijanski časopis "Psicologia e salute" objavio je njen rad u kojem antropologinja klasificira predivan osjećaj ljubavi prema "tipovima hormona", piše portal budi.in.

Slika Fisher, naime, tvrdi kako se ljubav stvara kada se aktiviraju sljedeći hormoni: dopamin, serotonin, estrogen i testosteron. Dopamin je odgovoran za emocije i mentalne reakcije, serotonin stvara osjećaj sreće i pozitivno raspoloženje, estrogen je odgovaran za nježnost, a testosteron je odgovoran za strast i libido.

Prema tome je ova antropologinja podijelila četiri tipa ljubavi, naravno uzimajući u obzir različite hormone.

Osoba kod koje dominira dopamin je strastvena, no nije za duže veze. "Dopamin" tip izgara za ljubav, ali to čini brzo i ljubav je kratkog vijeka.

"Serotonin" ljubavnici su pak dugotrajni i na njih se možete osloniti. Oni su u potpunosti posvećeni ljubavi i izgradnji veze.

"Estrogen" tipovi su nježni, oni su puni emocija, no s njima ćete proživjeti različite scene.

Za kraj su tu "testosteron" ljubavnici koji su često sebični i znaju biti tirani u vezi. No oni su također fokusirani na stvaranje obitelji. Kad je veza u pitanju, oni žele da se razvija upravo onako kako su oni zacrtali.

"Dopamin" tip, "serotinin" ili pak "testosteron" ljubavnik - možemo li ljubav uistinu svesti tek na mješavinu hormona?