Objavljeni podaci milijuna preljubnika

online upoznavanje

I onda nakon toga mirno i bez panike promijenite lozinke na svim stranicama koje posjećujete. Da, na SVIMA.

Masivni hakerski napad na mrežu stranica koje su u vlasništvu Friend Finder Networka doveo je do izlaganja više od 412 milijuna korisnika riziku da njihovi identiteti budu otkriveni i da im osobni podaci na svim stranicama i servisima koje koriste s istim e-mailom i lozinkom budu ukradeni i kompromitirani.

Kako otkriva ZdNet, hakirano je 339 milijuna korisničkih računa stranice AdultFriendFinder.com (online seks i swingeraj), uključujući 15 milijuna neaktivnih i čak izbrisanih profila (kopije se čuvaju u bazi stranice), 62 milijuna profila na stranici Cams.com, sedam milijuna računa ukradeno je s Penthouse.com-a, a još nekoliko milijuna korisničkih računa hakirano je na nepoznatim seks i stranicama za odrasle.

Prema informacijama stranice LeakedSource, hakirana je kompletna baza podataka koja sadrži aktivne, neaktivne i izbrisane profile na spomenutim, ali i necitiranim stranicama, koji su kreirani unatrag posljednja dva desetljeća!

Hakerski napad su najvjerojatnije izvršili hakeri ruske podzemne scene, a prema otkriću tvrtke LeakedSource, čak 99 posto lozinki se lako može provaliti, jer je algoritam zaštite hakiranih stranica bio zastario ili je jednostavno loš.

Ako posjećujete stranice za odrasle, gledate online porniće ili se virtualno sastajete s drugim internet korisnicima - mijenjajte sve lozinke.

Podsjećamo i da je nedavno hakiran i PornHub i njegove podružnice pa biste ovaj savjet trebali shvatiti ozbiljno, pogotovo ako s istim (pravim ili lažnim) e-mailom koristite iste lozinke na drugim stranicama, mrežama i online servisima.