Nevjera može ojačati vezu

Parovi koji uspiju preći preko preljuba, zaboraviti i oprostiti svom partneru nevjeru i ponovo uspostaviti povjerenje vrlo vjerojatno će imati čvršću vezu nego prije preljuba, uvjereni su bračni savjetnici.

Jedna do četiri osobe će u nekom periodu svog života prevariti svog partnera, pokazalo je istraživanje Otvorenog sveučilišta i sveučilišta West of England Bristol, no preljub ponekad može biti koristan za vezu.

Istraživanje britanskih bračnih savjetnika je pokazalo da su parovi koji su priznali nevjeru prošli kroz proces žalosti i tuge, slično kao i nakon smrti bliske osobe. Nakon toga, ako preuzmu odgovornost i uspostave povjerenje mogu imati čvršću vezu nego što su je imali prije preljuba.

'Iako se puno istraživanja bavi time zašto i kada se osobe upuštaju u preljub, malo ih se bavi time kako se parovi nose s posljedicama preljuba. Bračni savjetnici zbog svoje uloge najbolje zapravo poznaju te probleme pa je naše istraživanje značajan doprinos u tom području', rekao je dr. Andreas Vossler koji je proveo ovo istraživanje.

tportal.hr