Nema više vođenja ljubavi, traži se seks

Oko 10.000 muškaraca i žena iz Australije u dobi između 25 i 45 godina sudjelovalo je u online istraživanju na temu seksa, prenosi theage.com.au.

Rezultati koji su objavljeni u magazinima Men's Health i Women's Health pokazali su da kada je u pitanju požuda, ljubav i dobra stara romantika muškarci i žene i nisu toliko različiti. Između ostalog, istraživanje je pokazalo i da 33 posto žena koje su sudjelovale u istraživanju žele seks svaki dan, u usporedbi s 40 posto muškaraca koji su izjavili to isto. Ipak u stvarnosti je to puno drugačije - 25 posto žena koje su u vezi izjavile su da se seksaju jednom tjedno, dok se jednom od pet muškaraca 'posreći' samo jednom mjesečno.

Kada je u pitanju izlazak, trećina muškaraca i žena odlučili bi se za romantičnu večeru, ali 61.8 posto muškaraca i 52.4 posto žena izjavili su da ništa nije tako romantično kao intimna i strastvena večer u dvoje. Što se tiče seksa, istraživanje je pokazalo da su i muškarci i žene zapeli u rutini. Nedostatak predigre je kao najveći problem navelo 37.8 posto žena, dok je 35 posto muškaraca kao najveći problem navelo to da njihove partnerice nikada ne inicijaliziraju seks. Međutim, više od polovice muškaraca i žena izjavili su da bi češće voljeli da ih se zavodi. Seksualna terapeutkinja i psihologica Janet Hall tvrdi da je prošlo vrijeme romantike i nježnosti. 'Parovi u današnje vrijeme ne vode ljubav - seksaju se. Žene više ne govore muškarcima što žele, a produkt toga je nestanak umjetnosti zavođenja' tvrdi Janet.