Najčešće zablude o ljubavi

Previše očekivanja vodi do razočaranja, vrijeme je da skinete ružičaste naočale i prihvatite stvarnost savjetuju na stranici zena.blic.rs.

Mogu ga promijeniti
Jedan partner često pokušava promijeniti drugog, ali takvi pokušaji obično ukazuju na početak kraja. Izjave kao što su 'ako me voliš, ti ćeš...' ne vode u dobrom smjeru. Najbolje je partnera prihvatiti kakav je, možda s vremenom promijeni neke loše navike. Bolji pristup bio bi promjena načina na koji reagirate na njegove mane.

Ljubav sve pobjeđuje
Da, ali u romantičnim komedijama i bajkama. U stvarnosti je to puno drugačije. Potrebno je puno više od ljubavi za uspješan brak i vezu. Ljubav je točka od koje se polazi, ali tolerancija, upornost, iskrenost i bliskost garancija su za uspjeh. Sve to, naravno, podrazumijeva i spremnost na rješavanje problema, otvorenu komunikaciju bez vrijeđanja te strpljenje.

Uvijek će biti sjajnog seksa
Ne, seks neće uvijek biti sjajan i neće ga biti uvijek kada to poželite i ovu činjenicu treba prihvatiti što prije. Bit će dana kada će seks biti zadnja rupa na svirali, ali to ne znači da nema više strasti među partnerima. Nema smisla voditi evidenciju o tome koliko se često seksate, nije lako nositi se sa svakodnevnim obavezama i stresom, ponekad će prolaziti dani bez seksa. Ono što možete je truditi se biti nježan i pažljiv jedan prema drugome.

Muškarci češće varaju
Ovo je možda prije bilo točno, ali u današnje vrijeme broj žena i muškaraca koji varaju skoro je izjednačen. Žene se najčešće upuštaju u afere jer smatraju da ih je njihov partner zapostavio. Češće imaju grižnju savjesti, ali budući da bolje znaju sakriti istinu, češće se izvuku nekažnjeno.

Svađa je najveći neprijatelj
I muškarci i žene u strahu od svađa često skrivaju svoje nezadovoljstvo i prešućuju probleme. No, kad-tad će svi ti problemi isplivati na površinu. Kako biste izbjegli eksploziju emocija i ozbiljnu svađu, potrebno je naučiti razgovarati i iznositi argumente. Problemi se rješavaju u hodu, ne treba ih potiskivati i ignorirati jer posljedice mogu biti puno veće. Svađa sama po sebi nije loša, pogotovo ako partneri razgovaraju civilizirano, bez uvrede i niskih udaraca.