Muškarci s viškom kilograma gube želju za seksom

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazala da muškarci koji pate od viška kilograma ne žele inicirati seks s partnericom. Svaki četvrti muškarca je spreman odreći se omiljene hrane i prihvati se vježbanja kako bi smršavio i ojačao svoj libido.

Više od polovice muškarac otvoreno priznaje da se barem jednom našlo u situaciji kada im seks predstavljao problem umjesto užitak. Međutim, velika većina njih se nikada nije odvažila na razgovor o tome sa svojom partnericom, prenosi tportal.hr.

Razlog tome je najvjerojatnije to što su muškarci vrlo stidljivi oko seksualnih problema i odlučuju se potražiti isključivo pomoć liječnika, ali samo kada ti problemi postanu i više nego očiti.

Najveći broj muškarac rješenje će ipak potražiti na internetu jer tako mogu izbjeći razgovor o problemu. Znanstvenici se slažu da to nije rješenje te da muškarci ne bi trebali patiti u tišini.

Razgovor o takvim problemima ja najbolje rješenje, a on će ujedno i dodatno povezati partnere. Istraživanje je dokazalo da muškarci pate od istih problema kao i žene – nesigurnost, nezadovoljstvo vlastitim fizičkim izgledom, briga oko partnerovih velikih očekivanja. Stoga bi partneri trebali sjesti i porazgovarati o problemima koji ih muče te ih tako lakše zajedno prevladati.

tportal.hr