Mogu li se žene seksati bez emocija?

seks, žene, učenje, seks, emocije, žene, seks, fantazija, žene, uzbuđenje, žene, seks, seks, vitka linija, boja, seks, tužba, nevjesta, srce, žene, zaljubljenost, muškarci, gradska cura, dnevnik, žena, singl, sretna, način, mostarke, razgovor, rostilj, telefoniranje, mostarke, papci, sponzoruše, seks, telefon, telefonski razgovor, mostarke, ručak, telefonski razgovor, mostarke, telefonski razgovor, mostarke, Svjetsko prvenstvo, telefonski razgovor, mostarke, mostarke, telefonski razgovor, mostarke, telefonski razgovor, telefonski razgovor, mostarke, telefonski razgovor, mostarke, fakultet, telefonski razgovor, mostarke, izbori, telefonski razgovor, mostarke, izbori, mostarke, telefonski razgovor, telefonski razgovor, mostarke, telefonski razgovor, mostarke, mostarke, razgovor, telefonski razgovor, telefonski razgovor, mostarke, tržni centar, telefonski razgovor, mostarke, izbori, plavuše, ispitivanje, inteligencija, mostarke, telefonski razgovor, telefonski razgovor, mostarke, telefonski razgov
Muškarcima je oduvijek bila privlačna ideja o seksu s više partnerica koji ne uključuje emocije. Žene su pak desetljećima bježale od takvog ponašanja jer nije bilo društveno prihvatljivo. Situacija je danas potpuno drukčija i sve je više žena koje žive pravu seksualnu slobodu. No, koliko god to teško bilo priznati nekim ženama, kada je o seksu riječ, muškarci i žene su različiti. Istina je da postoje žene koje mogu prakticirati seks s muškarcem uz kojega ih ne vežu emocije, ali većina ih ipak ne zna igrati prema tim pravilima. Možda se upuste u takav odnos, ali s vremenom se pojave emocije i tu priča postaje zapetljana. Zašto? Zato što su različiti. Na žensko seksualno ponašanje utječe niz elemenata koji ih ograničavaju u seksu, a to su prvenstveno - psihologija, biologija, evolucija i odgoj.

Psihološka ograničenja
Psihologija u životu žene ima vrlo veliku ulogu - bila žena toga svjesna ili ne. Uzmimo, primjerice, da je žena usamljena i nedostaje joj nježnosti. Počne primjećivati prijatelja kojega poznaje godinama i odluči se na seks bez emocija s njim. Iako je svjesna da je riječ o muškarcu s kojim nema nikakvih zajedničkih emocija i koji mijenja žene češće nego donje rublje, ona ga s vremenom počne drukčije gledati. Zbog seksa, bliskosti, ali i orgazma, ona se jednostavno počne fokusirati na njegove pozitivne strane i odjednom joj se on učini kao savršen muškarac za nju iako je to čista iluzija. Neki stručnjaci kažu da je to jednostavno tako u ženskom psihološkom kodu te da su žene nakon seksa sklone previdjeti muškarčeve mane i uvjeriti sebe da će se on promijeniti, što je velika obmana.

Utjecaj biologije
U seksualnom ponašanju žene nikako se ne smije zaobići ni utjecaj biologije ili, bolje rečeno, hormona. Naime, žena tijekom seksa otpušta oksitocin. To je hormon koji se u tijelu javlja i nakon poroda te tijekom dojenja. Oksitocin pridonosi zbližavanju te osjećaju sigurnosti i pripadnosti. Upravo je taj hormon odgovoran što žene neobavezan seks počnu doživljavati kao ljubav i pravu vezu koja znači puno više nego što se na prvi pogled čini. Ona se veže. On ne. Zatim ona kaže: 'Mislim da te volim.' On pak na to ne odgovara, ali u glavi misli: 'Ovako se nismo dogovorili. Ovo je seks bez obaveza na koji si i ti pristala.' I sad vi objasnite to svojim hormonima...

Evolucijski utjecaj
Možda je to uistinu nepravedno, ali žene imaju drukčije povijesno nasljeđe od muškaraca. Pripadnike jačeg spola kroz povijest se ohrabrivalo na osvajanja, uključujući i osvajanja žena. Žene su pak stoljećima usmjeravane na čuvanje obitelji, svijanje gnijezda i potragu za stabilnim i sigurnim vezama. Takvo dugotrajno nasljeđe ne može se ignorirati i sastavni je dio života svake žene - htjele one to priznati ili ne. Čak i u najmodernijoj ženi vrlo širokih shvaćanja čuči čuvarica obitelji koja će se kad-tad pojaviti, pa makar i na trenutak.

Ograničenja odgoja
Na seksualno ponašanje žene u ogromnoj mjeri utječe i odgoj. Velika je snaga onoga što su vam govorili roditelji ili skrbnici dok ste bile djevojčice. Iako su danas nešto drukčija vremena nego kad ste bile male, činjenica je da još uvijek postoje dvostruki kriteriji. Načelno se ženama priznaje njihova seksualna sloboda, ali društvo još uvijek osuđuje žene koje brzo i jednostavno mijenjaju partnere. Čine to i same žene upravo zato što su ih tako odgojili. Da, svjesno si možda govore da su odrasle i da same mogu činiti svoje izbore, ali duboko u njima malena djevojčica ih upozorava da je preslobodno seksualno ponašanje loše te da kazna sigurno slijedi.

Sudeći prema svemu navedenome, ženska seksualnost nije jednostavna i na nju utječe čitav niz faktora. Postoje brojna istraživanja koja pokazuju da se žene teže nose sa seksom bez emocija. One koje se ipak odlučuju upustiti u takvo ponašanje trebaju stalno biti svjesne da nije riječ o ljubavnoj vezi već druženje dvoje ljudi koje ne nosi baš nikakve obaveze. Nikakve! Možete li to? Odgovor znate samo vi.

izvor: tportal.hr