Mogu li nam prijatelji uništiti seksualni život?

Mogu li nam prijatelji uništiti seksualni život?
Možda vam se čini da će vam život biti jednostavniji ako vam se prijatelji dobro slažu s vašim partnerom ili partnericom. I hoće u smislu socijalizacije, ali u smislu seksa - ne!

Sredovječni muškarci čije se partnerice dobro slažu s njihovim prijateljima mogli bi ostati bez seksualne želje, tvrde stručnjaci. Muškarac i žena mogu imati skladnu vezu, ali ako je žena u dobrim odnosima s njegovim prijateljima, to može umanjiti njegovu moć i muškost.

U nekim slučajevima žena čak ima bolje odnose sa suprugovim prijateljima nego on sam, a to može voditi do muškarčeva gubitka samopouzdanja i seksualne želje.

Stručnjaci su pregledali zdravstvene podatke 3000 muškaraca u dobi od 57 do 85 godina. Pratili su i njihove društvene aktivnosti te su došli do zanimljivog otkrića: muškarci koji su izvijestili da imaju problema u seksualnom životu kreću se u istim prijateljskim krugovima kao i njihove žene.

'Dolazi do situacije u kojoj romantični partner odnosno supruga stoji između muškarca i njegovih prijatelja. To ugrožava muškarčevu autonomiju i privatnost, što je tradicionalni koncept muškosti te narušava kvalitetu seksualnog života', pojasnili su stručnjaci u svojemu izvješću koje je objavljeno u časopisu American Journal of Sociology.

izvor: tportal.hr