Mala škola flertovskih uleta

Je li vam se ikada dogodilo da stojite u redu na blagajni ili se vozite javnim prijevozom a tik do vas stoji muškarac koji je upravo vaš tip i ne možete skinuti pogled s njega. Za koji tren usta postaju suha, dlanovi znojni, glava prazna, a on izlazi na sljedećoj stanici. Prilika je propuštena a vi i dalje sami, lupajući se po glavi zašto mu niste prišli. Ne brinite. Slijedi mali vodič kako se riješiti treme, prići muškarcu bez straha, i jamačno ga osvojiti malim flertovskim potezima!

Ne očajavajte! Niste jedina kojoj se puno puta dogodilo da propusti jedinstvenu priliku za ulov.
Prilike za upoznavanje muškaraca nude vam se na sve moguće strane. Dok pijete jutarnju kavu s prijateljicom u gradskom kafiću, dok šećete kućnog ljubimca, dok surfate…
Ono što trebate je skupiti mrvicu hrabrosti i samopouzdanja te se upustiti u flert s nepoznatom osobom, nepoznatog ishoda…a  mogao bi postati ljubav vašeg života.

Započeti flert

Prvo trebate provjeriti da li je slobodan. Nekoliko znakova mogu na to uputiti.
Pogledajte mu u ruke, ukoliko nosi prsten, zauzet je. Promotrite i vrat, možda je prsten na lančiću. Ukoliko imate prilike duže gledati u njega, obratite pozornost na to koliko pažnje posvećuje mobitelu. Gleda li stalno na njega, vjerojatno čeka poruku ili poziv od nekog bliskog. Najčešće je to djevojka, no nikad se ne zna.

Flertovski detektiv

- Ima ih james Bond, ima ih Victoria Beckham, a imamo ih i mi. Sunčane naočale najbolje su oružje za potajno skeniranje potencijalnog kandidata.
- Mobitel s kamerom s kojim možete uslikati žrtvu prije nego mu se obratite
- Snop ključeva koji će slučajno past pred njegove noge
- Kućni ljubimac (posuđeni) koji će se igrati s njegovim psom.
- Zločesti kišobran koji se ne da otvoriti, pa ćete biti primorani da ga zamolite da stanete pod njegov dok ne dođete do obližnjeg kioska po novi.

Gdje i kako

Postoje nebrojene situacije u kojoj možete privući pažnju potencijalnog ulova.
Za početak morate razbiti sve predrasude koje ste do sada imali te se opustiti i istjerati strah iz sebe. Ništa dobro ne može proizaći iz straha!
Kao prvo, nasmiješite se vašem sugovorniku – osobe koje se smiješe uvijek djeluju simpatično i samopouzdano. Ono što uvijek pali je da se dodirnete teme nogometa ili automobila. Nakon toga on je taj koji će preuzeti većinu razgovora. Ne morate biti profesionalni kritičar da biste ostavili nekakav dojam, slobodno blefirajte. Tu i tamo mu sa osmjehom potvrdite što je rekao i upitajte ga koje pitanje. Osjećat će se važno te će vam vrlo brzo ležati pod nogama!

Posao/fakultet 
- Nevjerojatno puno veza počinje još na fakultetu ili u poslovnom okruženju. Ukoliko se još niste predstavili onom novom frajeru koji je asistent vašem šefu učinite to. Upitajte ga kako mu je i treba li pomoć. Pritom započnite priču kako je vama bilo dok ste počeli raditi. Ukoliko ste vi ti koji ste novi, upitajte ga ima li možda one bilješke ili šifru za neki program/proizvod ovisno o mjestu na kojem radite. Studirate li, potrudite se oko svega, posebno predmeta kojem njemu baš i ne ide. Predložite da učite zajedno za ispit ili ga jednostavno nažicajte skripte koje baš on ima.
Možete mu još i poslati mail koji nije namijenjen njemu i ispričavati se, ponuditi mu medenjak iz vrećice sa medenjacima, ili se sa prijateljicom pojaviti u kafiću u kojem on zalazi, pa ga pozdraviti i automatski pozvati na kavu uz ''Kolega… pa dođite na kavicu, baš sam prijateljici pričala kako smo ono imali problem sa računalom prošle srijede…''

Discoklub
– Ovo je savršena prilika koju ne bi smjeli propustiti. Atmosfera je opuštena i smijete istaknuti ono najbolje na sebi. Slučajno se sudarite s njim ili, noseći pića u rukama, zamolite da vam podigne naramenicu koja je 'slučajno' spala na vaše rame.

Društvo
– Ako ste pozvani na kućnu zabavu, zakasnite malo te se pristojno i šarmantno ispričajte. Sjednite kraj njega te se iznenadno sjetite kako ste nešto zaboravili (donijeti poklon, zaboravili ste ugasiti računalo ili ste ostavili ključeve u prijateljičinom autu) priča će početi sama od sebe.

Teretana – već unaprijed imate nešto zajedničko. Oboje volite vježbati. Upitajte svojeg snagatora može li vam pomoći pri sastavljanju sprave. Prokomentirajte njegov energetski napitak, te usput napomenite da ste zainteresirani za individualni trening…

Trgovina
– Upitajte ga gdje stoje umaci ili začini ako možda zna. Zahvalite se i napomenite kako ste u gužvi i pomalo zbunjena jer radite omanji party kod sebe doma i, s obzirom da je tako dobar i susretljiv, i on je pozvan…

Javni prijevoz
– Vašeg sugovornika niste nikada vidjeli, ali stoji pored vas u zgužvanom autobusu oko 3 popodne. Sunce peče, a vama je još više vruće od pogleda na njegove ruke. Stanite mu na nogu ili se lagano nagnite prema njemu. Tada započnite s isprikama ''Joj oprosti molim te, stvarno nisam htjela, ova gužva nekad zna bit neizdržljiva. Jesi dobro?... Popit ću si malo vode, iako bi mi bolje pasala hladna pivica…'' Ukoliko čekate prijevoz na istoj stanici, upitajte ga da li zna na kojoj je stanici ta i ta ulica. Napomenite da ste pomalo izgubljeni kad je riječ o ulicama te započnite priču o tome kako ste s prijateljicom išli na stadion gledati utakmicu no sišli ste na krivoj stanici i…

Gdje god da pronašli potencijalnu žrtvu obuzdajte strah te dobrom voljom i osmjehom započnite priču. Zapamtite da nemate što izgubiti ukoliko se radi o osobi koju vjerojatno više nikada nećete vidjeti. Ne pokušate li, uvijek ćete se pitati što bi bilo, kad bi bilo. Također, ne dopustite da vas prvi neuspjeh pokoleba. Na svijetu postoji puno susretljivih ljudi. Ono što je na vama je samo da potaknete tu susretljivost i osnujete novo poznanstvo, a možda i novu vezu. Ukoliko na gore navedena mjesta  ne zalazite često, te se krećete u potpuno drugim sredinama, zapamtite da vam upravo ta sredina u kojoj pronalazite potencijalne muškarce može poslužiti da se domognete istih. Iskoristite mjesto u kojem se u tom trenutku nalazite, te bez straha prokomentirajte štogod u vezi toga. Ako ne želite okolinu, možete prokomentirat vrijeme, ili neku drugu zgodu ili nezgodu vezanu za vrijeme i mjesto u kojem se nalazite.
Zato, bez straha, i ne ograničavajte se da to učinite. Možda je to upravo onaj pravi, a vi baš ona koju je on uvijek želio.

Mia P./zena.hr