Ljubavne igrice – zabavne ili opasne?

I jesu li ljubavne igrice uvijek zabavne ili često mogu biti i opasne?

U početku nekog odnosa igramo na sigurno. Kalkulacije tko će se prvi javiti, kakvu poruku ćemo poslati, nakon koliko vremena ćemo je poslati, kako ćemo flertovati i koliko toga ćemo o sebi obznaniti. Male laži, uljepšavanje istine i glumljenje nedostižnih stoji na popisu popularnih igrica. One u početku jesu zabavne. I većinom im pribjegavamo kako bi pomoću njih zaštitili sebe i lakše shvatili drugu osobu. Zanimljivo je baciti udicu i očekivati reakciju. No dođe i trenutak kada više nema potrebe za igricama. Ako nastavimo možemo ugroziti budućnost odnosa, piše budi.in.

Marta (24) „Znalo mi se dogodi da zbog svega toga se ništa ni ne razvija. Postaje nakon određenog vremena mučno kalkulirati. Izgubiš se i izgubiš volju. Frendice uvijek savjetuju nemoj odmah odgovarati na poruku, nemoj biti uvijek dostupna i svi oni poznati klišeji. Bila sam zagrijana za jednog frajera no nisam to odmah htjela pokazati. I što se dogodilo - frajer se prestajao javiti. Moja krivica, naravno. Kako je i mogao znati da mi se sviđa kad to nisam odmah htjela pokazati."

S godinama, zbog brojnih negativnih iskustava, postajemo oprezniji, a to ujedno znači da ćemo prije pribjeći igricama, blefirati i očekivati reakciju, nego iskreno staviti sve karte na stol, jer smatramo da imamo puno toga za izgubiti. Nije rijetkost da zbog određenih pravila igre, ne činimo nešto što bi zapravo htjeli. Nećemo se javiti prve, jer to ipak rade muškarci. Nećemo odmah odgovarati na poruke, neka malo čeka. I prije svega nećemo otvoreno na samom početku pokazati koliko nam se frajer sviđa. Kako se ne bi prestrašio. No tko je postavio ta pravila? Zar su uistinu svi odnosi podložni jednakim pravilima?

Igrice su zabavne do određene granice. Ali samo ako vode razvijanju odnosa, a ne zadržavanju na istoj poziciji. Može biti dobro „pirjati" frajera na vatrici neko vrijeme, no može vam se dogoditi da njemu to dosadi. Vjerojatno ste propustili izvrsne prilike jer se niste htjeli prvi javiti. Čekali ste da on to napravi. Pa zar nisu takva pravila?

Svi mi kalkuliramo. Ako ste spremni na ljubavne igrice, jeste li svjesni koliki je ulog? Jeste li svjesni što možete dobiti, a što izgubiti? Ove igrice nisu puno drukčije od igara na sreću. Uvijek se kaže da treba prestati igrati čim se počne dobivati. No većinu ljudi zaslijepi iznos koji su osvojili. I ulažu još u nadi da će povećati tu brojku. No tu se dobro zna što se radi. Potrebno je namamiti igrača i na kraju ga opeljušiti. Rijetki su oni koji uspijevaju cijelo vrijeme dobivati igre na sreću.

Tako je i u ljubavi. Igrice u početku trebaju namamiti. Trebaju biti zanimljive i u nama probuditi želju i interes za drugu osobu. No čim primijetite da pobjeđujete, stanite. Uzmite svoju nagradu i prestanite igrati. U protivnom biste mogli ostati bez svega.

M.D.