Lijek za sve:Seksom protiv bolesti

Nedavna studija pokazala je da muškarci koji imaju seks više od dva puta tjedno imaju manji rizik od srčanog udara, navodi magazin o seksualnom i reproduktivnom zdravlju.

Brojna istraživanja su također pokazala da redovnim seksom jačate imunitet, ali i rješavate se stresa. Također, ukoliko imate glavobolju to nije razlog da odbijete partnera u krevetu. Dokazano je da seks oslobađa boli i poboljšava raspoloženje.

Seks je i ključ za dugovječnost. Naime, tokom orgazma tijelo proizvodi hormon dehidroepiandrosteron (DHEA) koji jača imunitet i održava zdrav izgled kože.

Ukoliko imate lošu cirkulaciju onda ne posežite za tabletama, već redovno upražnjavajte seks, a nakon igre pod plahtama sigurno ćete bolje spavati.

Također, seks je najjeftiniji način mršanja. Za samo pola sata sagorite 80 kalorija. A, nakon ugodno provedene noći s partnerom ujutro ćete se probuditi mnogo raspoloženiji i svježiji.

Spomenimo i to da tijekom seksa muško tijelo luči hormon testosteron koji koji štiti od bolesti srca, dok žensko tijelo luči estrogen koji također štiti od srčanih problema.

sarajevo-x.com