Kojoj vrsti ljubavnika pripadate?

poljubac, sex, ljubav, ljubav, sex, ljubljenje, sex, sex, veza, odmor, savršeni ljubavnik, ljubav, sex, sex, veze, veza, partneri, veza, sex, sex, seks, veza, ljubav, Muškarci i žene, osmijeh, simpatija, signali privlačnosti, zavođenje, bakterije, ljubljenje, parovi, brak, djeca rast, poljubac, ljubljenje, tijelo, ljubljenje, ljubavni par, ljubav preko interneta, ljubav, Poznavanje partnera, bračni partner,  traženje partnera, ljubljenje, ljubljenje u usta, poljubci, poljubac, ljubljenje, ljubljenje u usta, muškaraci, žene, Muškarci i žene, mlađi muškarac, Starije žene, ljubljenje, savršeno ljubljenje, ljubljenje, otkrivanje, način, ljubavnici, krvna grupa, ljubav, spoj

Jeste li si odgovorili? Vaš odgovor sada izražava sigurnost ili čezne za potvrdom - ako je tako, pročitajte o šest glavnih ljubavnih stilova, na temelju kojih ćete lakše odrediti koliko se cjelokupni opis odnosi na vas!

Koje vrste ljubavnika poznajemo?

Prijateljski ljubavnik

U ljubavi vam je važno prijateljstvo. Svoju partnericu zato prihvaćate kao najbolju prijateljicu i uživate u njenom društvu i blizini. U odnosu prevladava predanost i povjerenje, a razvijate ga polako, bez većih uspona i padova ili spolne opsjednutosti.

Ovisni (posesivni) ljubavnik

Od svoje partnerice ste ovisni, više nego što ste vjerojatno svjesni. Želite njome vladati i imati nadzor nad njom. Kada se vaš odnos promijeni, postanete slomljeni ili se čak razbolite. Da biste privukli njenu pozornost činite razne gluposti.

Altruistički ljubavnik

Od najveće vam je važnosti u partnerstvu usrećivanje vaše partnerice. Kada se u odnosu jave teškoće, uhvatite se s njima u koštac i prevladate ih. Odlikuju vas predanost, požrtvovnost i nježnost. Ali u ljubavi samo dajete, a ništa ne očekujete u zamjenu!

Romantični (erotski) ljubavnik

Opsjednuti ste osobom u koju ste zaljubljeni i neprestano mislite samo na nju. Osjećate da vas spolno snažno privlači.  Ljubomorni ste, previše dopuštate i neprestance trebate dokaze da vas ta osoba ljubi. Takva ljubav obično traje nekoliko mjeseci ili godina.

Praktični (razumni) ljubavnik

Imate logičan i praktičan pristup osobi koju ljubite, a upravo je takav i način kako svoju ljubav izražavate. Pažljivo i razumno birate "pravu osobu" za sebe. Tražite nekoga sa zajedničkim interesima, sličnom razinom obrazovanja, jednakim stavovima vezanim uz vjeru, a mora vam odgovarati i po kaarakteristikama osobnosti, vrednotama i životnim ciljevima.

Ljubavnik glumac

U ljubavnom se odnosu usredotočujete isključivo na sebe, važni su vam samo vaši užici i zadovoljstvo. No snažno vam nedostaje zrelost, blizina i sigurnost. Nedostatak samopouzdanja si "kupujete" s  t.zv. "flertanjem", zavođenjem i osvajanjem. Obično također jasno pokažete ili kažete da niste za ozbiljnu  i dugotrajnu vezu.

Koje se vrste ljubavnika međusobno slažu?

Najuspješniji su odnosi dvoje prijateljskih ljubavnika. Dobro se slažu i praktični ljubavnici i kombinacija prijateljskog i praktičnog ljubavnika.

A kako je s ostalim kombinacijama?

Romantični i prijateljski ljubavnik: oboje različito izražavaju ljubav, što može dovesti do teškoća. Jedan želi romantično udvaranje i strasno ljubljenje, dok bi prijateljski tipovi radije proživjeli mirno veče i možda se prihvatili planiranja zajedničkog putovanja. Kombinacija dvoje romantičnih ljubavnika: Zvuči zanosno, ali ipak slaganje tu nije baš najbolje. Nakon tri ili četiri godine, kada se spolna privlačnost i  uzbuđenje počnu hladiti, postaju nezadovoljni. Razumije se da to nije pravilo! Uz malo inovativnosti koja će uvjek razbuktati staru vatru, može vam odlično uspjeti! Opsjednuti i prijateljski ljubavnik: Tu se svakako sudaraju dva potpuno suprotna stila ljubavi, koliko će to vremena trajati, ovisi o jačini spolne privlačnosti. 

Ljubav je promjenjiva

Jeste li u nekom od gore opisanih stilova pronašli sebe? Možda. Ipak ne zaboravite da je ljubav živa tvorevina koja se mijenja, razvija i dopunjuje, upravo tako kako se tijekom životnih iskustava i sami mijenjamo, a time i stil naše ljubavi.

izvor: www.intimatemedicine.com.hr