Koje sve blagodati pruža masturbacija

seksi predmeti, tange, korzet, ruskinja, nevinost, prodaja, seksualne fantazije, seksualne navike, za žene i muškarce, seks, ovisnost o seksu, Masturbacija , seks prakticiranje, more, dečko, internet, nevinost
1. Lakše gradite samopouzdanje

Poznavanje vlastitog tijela može biti nevjerojatno osnažavajuće, a što budete samopouzdaniji, to ćete biti zadovoljniji sobom i svojim vezama. Ako ste sramežljivi, krenite od jednostavnog upozvanja svog tijela putem ogledala.

2. Poboljšavate seks s drugima

Mnogi smatraju kako osobe koje koriste vibrtore i druge igračke prilikom masturbacije imaju problema s postizanjem orgazma tijekom seksa s drugim ljudima, no stručnjaci su se složili kako bilo kakve igrice sa samima sobom samo jačaju spoznaju što nam najbolje odgovara te nam otvaraju vještine suptilnog sugeriranja naših želja partneru. A kad se to sve skupa zbroji znači bolji seks.

3. Doprinosite zdravlju vaše vagine

Svi znaju za korist Kegelovih vježbi, no malo tko zna da je i masturbacija doslovno zdrava. Naime, orgazmi pomažu održavati zdravlje i snagu vaših mišića zdjeličnog dna, a što preventivno djeluje na pojavu urinarne inkontinencije i općenito problema sa spolnosti. Osim navedenog, jačanje mišića koje razvijamo masturbacijom pomaže i pri oslobađanju grčeva tijekom menstruacije.

4. Pomaže da spavate bolje

Poznat vam je onaj osjećaj kada se nakon seksa jednostavno želite opustiti, zatvoriti oči i uživati drijemajući. Te želje povezane su s oslobađanjem endorfina koje se događa prilikom postizanja orgazma, a koji pospješuje duboki san. Odlična vijest je da isti osjećaj možete postići masturbiranjem i postizanjem orgazma. A svi znamo koliko je važan kvalitetan san, zar ne?

5. Poboljšava vaše zdravlje

Srčana oboljenja najčešći su uzrok smrti među ženama, a redovitu tjelovježbu lakše je zamisliti nego redovito prakticirati. Dobra vijest je da i masturbacija može pokrenuti kolanje krvi, a mnoge su studije pokazale da su upravo žene koje doživljavaju mnogo orgazama (što same, što s partnerom) manje sklone srčanim oboljenjima i dijabetesu tipa 2.


Cosmopolitan.hr