Kineskinje na tečaju seksa

...podučava Kineskinje spolnom odnosu o kojem gotovo ništa ne znaju jer je u njihovoj konzervativnoj državi ta tema bila tabu.

Sama učiteljica začudila se velikom odazivu. Tečajevi o seksu puni su tjednima unaprijed, iako taj dvodnevni tečaj nije jeftin, stoji oko 410 dolara, odnosno više od polovice prosječne mjesečne plaće u Šangaju.

Ma se povodi iskrenim pristupom kako bi ojačala povjerenje između nje i učenica dok im predaje anatomiju, psihologiju i tehnike intimnosti.

‘Nisam imala apsolutno nikakvo znanje o seksu. Mislila sam da odrasli muškarci izgledaju isto kao dječaci', rekla je Sophia Hu, 30-ogodišnja pravnica. "Željela bih naučiti nešto više o sebi i o intimnom odnosu".A na ovom tečaju sve bi to trebala naučiti. Teoretski dio nastave uključuje eksplicitne video snimke, a praktični dio su vježbe. Tako primjerice žene gledaju film koji prikazuje oralni seks, a nakon toga vježbaju na voću odgovarajućeg oblika.

Pristup seksualnosti i spolnom odnosu različit je diljem ove najmnogoljudnije zemlje na svijetu.

‘U Pekingu, Šangaju i drugim velikim gradovima, žene su pod snažnim utjecajem Zapada, tajvanske i korejske kulture, tako da one imaju moderan stav prema intimnostima', rekao je Jay Zheng, ginekolog u bolnici u Tajvanu. ‘Međutim, u ruralnim područjima žene često nemaju pojma'., kaže Zeng koji ipak primjećujeda se kineski konzervativni odnos prema spolnom činu polako mijenja.

Mnogi stručnjaci nadaju da se uz ovakve tečajeve neće ponoviti slučaj koji je 2011. došao u medije. Bračni par u Wuhanu sa završenom srednjom školom, mislio je da će napraviti bebu time što će partneri ležati jedan kraj drugog u krevetu. Kada kroz dulje vrijeme žena nije mogla zatrudnjeti obratili su se liječniku, koji je supružnicima objasnio da na taj način žena nikada neće ostati u drugom stanju, te ih podučio kako se to radi.

she.hr