Kako povećati seksualno zadovoljstvo

... njihovu važnu ulogu kada je seksualna igra u pitanju, međutim: "Seks je odlična šanša da upotrijebite sva vaša čula kako bi povećali zadovoljstvo kako tjelesno tako i mentalno", kaže seksolog dr Džastin Sitron sa Videner Univerziteta u SAD.

Dodir
Dodir se smatra jednim od glavnih okidača za podizanje seksualne želje kod žena prema istraživanju sprovedenom u okviru "Journal of Sex Research". "Kod drugih čula, iako vaš partner uživa, to ne znači da ste i vi uključeni u to", kaže dr Sitron i dodaje: "Kod dodira je drugačije, tu važi pravilo reciprociteta, i vi i vaš partner osjećate dodir", dodaje seksolog.

Cilj je da se osvoji nova erotska teritorija. "Genitalije, grudi i unutarnji dio butine imaju najviše nervih završetaka, pa su zato i najosetljiviji dijelovi na dodir, ali skoro svaki dio tijela može dobiti erotsku konotaciju ako naučite da ga povežete sa seksualnim zadovoljstvom", kaže psiholog dr Džastin Lehmiler.

Miris
Uloga feromona je ključna u pronalaženju pravog partnera. Prirodni mirisi ženskog tijela, djeluju veoma uzbuđujuće na svakog muškarca i predstavljaju važnu komponentu seksualne privlačnosti. Zbog toga se nemojte plašiti malo veće aktivnosti tijekom seksa, jer znoj može da djeluje veoma uzbuđujuće.

Zvuk
Zvuci tijekom seksa mogu djelovati veoma stimulativno na oba partnera. I muškarac, ali i žena voli da čuje stenjanje kao znak uživanja, međutim žene mnogo više reaguju na riječi: "Ono za čim svaka žena žudi su zapravo riječi koje će joj partner izgovoriti tijekom odnosa", kaže psiholog dr Džastin Lehmiler.

Vid
"Muškarce više uzbuđuje pogled na određene dijelove tijela, dok žene uzbuđuje cjelokupni dojam", kaže dr Sitron.

"Kada žena promatra neku erotsku fotografiju, ona se ne fokusira samo na genitalije, već joj je pogled usmjeren i na druge dijelove kompozicije, što ukazuje da koristi više vizuelnih elemenata kako bi se uzbudila", odjašnjava neurolog dr J.R. Georgiadis.

Ukus
Žene više brinu o ukusu nego muškarci, a razlog tome je što im je ovo čulo istančanije u odnosu na muškarce. Poznato je da neke namirnice mogu poboljšati ukus semene tečnosti, ali mogu poslužiti i kao vrsta stimulansa u postelji, pišu nezavisne.com.