Kako orgazmi sprečavaju razne bolesti?

Jesu li orgazmi ključ dobrog zdravlja i prevencija od zloćudnih bolesti? Ako je vjerovati nekim istraživanjima – jesu. Naime, posljednjih je godina nekoliko puta dokazano da redovito doživljavanje orgazama pridonosi boljem zdravlju. Koje, dakle, sve bolesti orgazmi sprečavaju? 

Rak dojke
Orgazam definitivno pridonosi zdravlju grudi. Neka su istraživanja pokazala da orgazmi sprječavaju nastanak karcinoma dojke, i to ne samo kod žena, nego i kod muškaraca. Oksitocin koji nastaje tijekom orgazma sprečava nastajanje kancerogenih stanica. Dakle, što više orgazama, to više okistocina i manje šansi za razvoj karcinoma.

Rak prostate
Nekoliko je istraživanja pokazalo da muškarci koji su imali aktivan seksualni život od dvadesetih do kasnih četrdesetih godina imaju manje šanse za obolijevanje od raka prostate. Inače, redovitim seksualnim životom smatra se prosječno četiri orgazma tjedno. Šanse za rzvoj raka prostate smanjene su za trećinu, ali i to je dovoljan razlog da nastojite imati što više orgazama.

Srčane bolesti
Orgazmi su dobri i za zdravlje srca. Tijekom orgazma dolazi do otpuštanja mnogih hormona, a neki od njih prirodno čiste arterije. Poznato je da čiste arterije provode više krvi do srca i ono bolje radi te je manji rizik od razvoja srčanih bolesti. Nekoliko je istraživanja pokazalo da ljudi koji češće doživljavaju orgazme manje obolijevaju od srčanih bolesti.

Fizička bol
Brojna su istraživanja pokazala kako orgazmi pridonose boljem podnošenju boli. Točnije, oni umanjuju bol čak i kada je riječ o boli prilikom rođenja djeteta prirodnim putem. Orgazmi umanjuju glavoboljom, bol uslijed lomova i svih drugih uzroka koji znaju izazvati snažnu fizičku bol.

tportal.hr