Kakav će vaš „budući“ biti u vezi? Razotkrijte ga!

Mislim da je Jerry Seinfeld prvi primijetio da je "jedina razlika između dejta i razgovora za posao ta što na većini razgovora za posao ne postoji šansa da ćete završiti goli na kraju".

Ako prihvatimo ovo kao "legalnu" teoriju i odemo još jedan korak dalje - razmislite, ne bi li bilo divno kad biste imali priliku razmijeniti životopis s osobama s kojima odlazite na prvu kavu ili neko drugo piće? Nakon čega slijedi intervju s rundom pitanja i odgovora, koja izgledaju nekako otprilike ovako: "Dakle, Marko, vidim da ste bili s tom 'Ivonom' od ožujka 2008. do lipnja 2008. godine - zbog čega je ta veza tako brzo pukla?".

Tako biste vjerojatno i vi mogli raspisati "natječaj" s opisom "radnog mjesta" i time što se očekuje od kandidata. Ili, još bolje, osobe s nepoželjnim životopisima možete idući dan odbiti standardnim pismom ili mejlom: "Nažalost, bili smo preplavljeni s ponudama i, nažalost, nismo u mogućnosti ponuditi vam radno mjesto. Međutim, vaše ćemo podatke sačuvati u slučaju ako se pojavi potreba ili neka nova pozicija ubuduće."

Naravno, ovo su samo moje maštarije, ali jedno stoji - a to je da osobu vi zapravo i možete "pročitati" i prije nego zabrazdite u vezi iz koje želite pobjeći. A mnogi dečki u svojim stavovima, početnom ponašanju, pa čak i on-line identitetu, nesvjesno otkrivaju rezime(životopis) svojih prijašnjih veza.

Neuspješno poslovanje

Kad ste na dejtu, pozorno obratite pozornost na način na koji netko govori o svojim prethodnim vezama i drugim odnosima s ženskim osobama. Iako se možda ovo baš i ne čini kao tema za prvi susret, dok obje strane pokušavaju otkriti je li ova osoba koja je s njima dobra samo za dobar provod ili postoji mogućnost za nečim trajnijim, ova tema je zapravo iznenađujuće česta.

Na primjer, ako za veliku većinu svojih bivših djevojaka jkoje su mu u jednom trenutku bile toliko bitne prije u životu ima samo nešto ružno za reći - predlažemo da skoknete do toaleta, iskradete se van kroz prozor i pobjegnete koliko god brže možete.(Vjerujte nam, njegove bivše nisu sve zbilja katastrofa i vi nećete biti nešto potpuno drugačije.) Isto tako postupite i ako nesvjesno neko ime - koje bez sumnje pripada nekome koga on još nije prebolio i koga su mu prijatelji savjetovali da zaboravi izlaskom s vama.

Dobro "umrežen"

Ako, s druge strane, on s usputnom lakoćom i pristojnim tonom govori o svojim bivšim djevojkama - obratite pozornost na množinu - i ako je još uvijek u kontaktu s njima, nemojte automatski pretpostavljati da tamo ima nedovršenog posla. To je zapravo dobar znak, jer otkriva da su njegovi prijašnji prekidi imali određenu dozu ljubaznosti i civiliziranosti.

Da se ponašao kao kreten prije ili poslije tih odnosa, te žene, vrlo vjerojatno, ne bi više ostale u kontaktu s njim. Dakle ovakav je muškarac dobra opcija. Uz to, što više ženskih prijateljica on ima, to bolje izgleda njegov "životopis", jer se očito zna dobro ponašati prema ženama

Za početak, to znači da posjeduje zrelost koja prepoznaje da je ono što je dobiva od tih žena previše vrijedno da bi bilo ugroženo lošim ponašanjem. Prisutnost platonskih prijateljica ima još jednu pogodnost - dok će njegovi muški prijatelji njegovo bezosjećajno ili jednostavno nemoralno ponašanje možda otpisati s jednostavnim "Eh, pa takav ti je on", njegove ženske prijateljice će ga, u slučaju da se loše ponaša prema drugim ženama, pokuditi i natjerati ga da shvati gdje griješi. Drugim riječima, ove djevojke koje nikada niste susreli često će biti na vašoj strani, i bez vašeg znanja.

Dobra preporuka

Evo zanimljivog testa: Kada ste na dejtu, ubacite u razgovor ime svog bivšeg i popratite to s riječima "ispada samo smo htjeli različite stvari od te naše veze". Osoba koju želite na drugom, detaljnijem razgovoru za posao odgovorit će na to sa smirenim komplimentom, otprilike ovakvim: "Kladim se da mu je sad žao zbog toga" ili "To je bila velika greška s njegove strane".

Tip kojeg se vjerojatno želite kloniti će krenuti napadati vašeg bivšeg (možda i eksplicitnim riječima), u namjeru da vas zaštiti. Iako bi vam se ovo moglo činiti kao slatko s njegove strane jer vas želi zaštititi - nazivati nekog koga nikad nije upoznao pogrdnim imenima i osjećanje potrebe da vas zaštiti od vaših vlastitih žaljenja pokazuje osjećaj nesigurnosti s njegove strane. Istina mala je razlika između zaštitničkog i agresivno ljubomornog ponašanja, ali moglo bi ispasti da je on jedan od onih "Zbog čega i o čemu s pričala t tim tipom?" dečki.

Četiri znaka da je emocionalno nedostupan

Uz sve ovo otkrit ćemo vam i četiri znaka koji će vam već na prvom spoju pomoći da shvatite kako za njega nema mjesta u vašem životu.

1. On kaže da nije "momak za veze"
To je zapravo brilijantno lukav potez emocionalne manipulacije, svojevrsna "rješavam se bilo kakve odgovornosti" kartica. Uglavnom, bilo kojom verzijom ove rečenice, on sam sebi priprema teren za očijukanje s drugim djevojkama - uvijek vam može reći da vam je objasnio da on nije tip koji bi bio u "vezi".

2. On je opsjednut samim sobom
Prošlo je sat vremena otkako je započeo vaš prvi dejt i vi ste shvatili da znate kako se zovu njegov pas i koliko mu kubika auto ima, a on ne zna niti gdje vi radite. Vi hrabro pokušati usmjeriti razgovor na vaše ljetovanje u Grčkoj prošlog ljeta, ali on na to samo uzvikne: "Grčka! Bio sam tamo na apsolventskom, da ti znaš kako nam je dobro bilo! Tamo sam ti... ". Postoji razlog zašto on djeluje kao da ga ne zanima što vi imate za reći, a to je zato što ga zbilja ne zanima što imate za reći. I to se neće promijeniti.

3. Pun je izgovora
On bi totalno dobio promaknuće da mu kolega nije zabio nož u leđa. On bi prošao ispiut na faksu da ga učitelj nije mrzio bez razloga... Tip koji je pun opravdanja za sve što se ikada ispostavilo pogrešnim u njegovom životu i ne preuzima odgovornost za svoja djela u životu, pa zašto bi onda preuzeo odgovornost za svoja djela i ponašanje u vezi? Ovaj momak će uvijek će biti pun (vrlo uvjerljivih) razloga zbog kojih se on nije spreman skrasiti, zašto je zakasnio na dogovoren sastanak ili uopće nije došao, i zašto on vjeruje da ste upravo ste vi prezahtjevni ili naporni. On baš nema empatije da vidi stvari iz bilo čije druge perspektive osim svoje, pa će postići s njim kompromis biti gotovo nemoguće.

4. On je imao veze, ali nijedna nije trajala duže od šest mjeseci
Ok, on je očito dovoljno zgodan, dovoljno zanimljiv i naizgled normalan da bi žene htjele započeti vezu s njim. No, jasan je znak opasnosti, ako, kako vrijeme prolazi, veza s njim sve više izgleda kao da će se raspasti. Ako je netko emocionalno nedostupan, oko sebe ima puno zidova, koji u početku možda niti nisu vidljivi, no kada s vremenom vidite da u vezi nema apsolutno nikakvog napretka teško da ćete to prevladati i započeti istinsku vezu. Ako osoba nije voljna emocionalno se angažirati te nije u mogućnosti pružiti istinsku potporu svom partneru, sretan odnos nikad neće biti moguć.

IZVOR: zena.hr