Kad su žene najraspoloženije za seks?

Neovisno o tome jesu li u vezi ili nisu, žene za vrijeme ovulacije zavode svakog muškarca za kojeg podsvjesno procijene da bi bio dobar otac
Kanadski znanstvenici pola godine pratili su ponašanje stotinu žena kako bi otkrili koliko mjesečni ciklusi mijenjaju njihovo ponašanje. Otkrili su da je za vrijeme ovulacije ženama na pameti samo seks. Već se otprije zna da primarni nagoni izlaze na površinu u razdoblju ovulacije. U tim danima plodnost žene je na vrhuncu i prirodni zakoni na neki je način sile da pronađe muškarca s kojim bi začela potomstvo, poše tportal.hr.

Znanstvenici su uočili da su žene tijekom ovulacije iznimno seksualno raspoložene. Puno su komunikativnije, sklone su započeti razgovor s potpunim strancima, puno više se smiju, a i odijevaju se izazovnije. Otkriveno je da veliki broj njih uopće ne primjećuje da se ponaša drukčije.

Sve što se događa u ženinu ponašanju za vrijeme ovulacije, kažu znanstvenici, rezultat je hormona. Priroda se pobrinula da se razmnožavanje nastavi i zato su žene tijekom ovulativnog razdoblja najraspoloženije za seks.