Jeste li “ljubavni ovisnik”?

veze muškarci varanje, preljub, muškarac žena, veza, spoj, ljubomora, ljubav, prevara, partneri, partnerica, život, žena, muškarac, veza, ljubavna veza, partnerica, dečko, ozbiljne veze, o ljubavi, nova relacija, seksualni partneri, partneri, veza, partneri,  proučavanja, uspješna veza, romansa, ured, brak, veza, veza, daljina

Sigurno poznajete barem jednu djevojku koja uvijek ima dečka. Čim raskine, dok se još nije ni okrenula oko sebe - opet je sretno zaljubljena!

Možda ona jednostavno ima sreće s tipovima, ali psiholozi kažu da bi si takve osobe morale postaviti dva ključna pitanja: Osjećam li da moram što prije pronaći osobu s kojom ću živjeti sretno do kraja života? I moram li biti u vezi da bih odvratila misli s nekih problema koje ne mogu riješiti?

Prema mišljenju psihologa, sve više ljudi ima problem s vezivanjem i ostvarivanjem zrelog odnosa s partnerom. Pogrešan način rješavanja tog problema je neprekidno mijenjanje partnera kako bi se konačno pronašao "onaj pravi". Mnoge žene i djevojke strepe da će možda zauvijek ostati same pa zato srljaju iz jedne veze u drugu, želeći se što prije vezati za nekoga, što obično dovodi do brojnih razočaranja.

Ako vezu koja je tek u začetku imamo potrebu odmah etiketirati kao "ozbiljnu", može nam se dogoditi da previdimo ili umanjimo važnost mnogih potencijalnih problema. Zato psiholozi savjetuju da je ponekad najvažnije - usporiti! Svima je potrebna pauza između dvije veze jer nam to vrijeme služi da otkrijemo tko smo i što želimo. A to je važno kako bi sljedeća veza mogla uspjeti.

Da bismo zaista nekog upoznali i vidjeli jesu li nam životi kompatibilni, potrebno je neko vrijeme. Zato ne treba žuriti s definiranjem odnosa. Ako u sebi prepoznajete "ljubavnog ovisnika", natjerajte se da sljedeći put pritisnete gumb "stop". Udahnite duboko, izbacite iz četvrte i pokušajte malo sporiji pristup vezi:

Kada počnete izlaziti s nekim novim, nemojte forsirati da se stvari odmah definiraju. Umjesto toga, dajte si vremena da se upoznate. Ako se ispostavi da stvari ne idu kako treba, bit će vam lakše sve prekinuti, a ako se dobro slažete, moći ćete se bez bojazni od neuspjeha prepustiti uživanju!

Cosmopolitan.hr