Je li seks s prijateljem ikad dobra ideja?

Međutim, iz takvih odnosa rijetko se izrodi ozbiljna i trajna veza. No koji je pravi razlog zbog kojeg prijatelji s povlasticama gotovo nikada ne postanu par te je li taj oblik veze uopće dobra ideja, otkriva seksologinja Tracey Cox za Daily Mail.

Prijatelji s povlasticama često uživaju u vatrenom i tako dobrom seksu, no postavlja se pitanje: ako je seks tako dobar, zašto se iz takve veze gotovo nikada ne izrodi ozbiljna veza već sve uvijek ostane na seksu? Ponekad je razlog taj što se jedan od 'prijatelja' već spetljao s nekim drugim, a ponekad je razlog taj da 'prijatelji' shvate da, iako je seks tako dobar, jednostavno nemaju dovoljno toga zajedničkog da bi ostali zajedno,' piše Tracy Cox.

'Ukoliko ste oboje takav tip osoba kojima takav odnos odgovara i ukoliko ste oboje solo, mislim da je odnos prijatelja s povlasticama dobra ideja. Imati nekoga s kime možete podijeliti nježnosti i strast kada ste za to raspoloženi je jako dobro, to je jednostavna ljudska potreba za dodirom,' kaže Tracy.

Prijatelji s povlasticama podsjećaju nas kako je dobro ljubiti se i osjećati seksualnu privlačnost, a to i laska vašem samopoštovanju te ćete se osjećati seksi i privlačno. Osim toga, kako piše Tracy, prijatelji s povlasticama imaju još jednu prednost - pružaju siguran seks kada god to poželite te umanjuju šanse da riskirate s nekime s kime ne biste trebali.

No činjenica je da takav odnos u principu završava kada jedno od vas pronađe stalnog partnera kojemu želite biti vjerni, a na umu trebate imati da tada, u tom slučaju, prijatelja s povlasticama ne možete zadržati. Naime, ukoliko taj odnos nastavite i nakon što se jedno od vas upusti u ozbiljnu vezu, tada više niste prijatelji s povlasticama, već imate preljubničku aferu, piše Tracy za Daily Mail.