Je li među vama idealna razlika u godinama?

ljubav

A rezultati istraživanja koje je provelo Sveučilište Emory iz Atlante tvrde da doista postoji idealna razlika u godinama koja je predispozicija za ljubav koja će trajati za sva vremena.

Ispitivanje u kojem je sudjelovalo 3000 osoba dovelo je do zaključka da su šanse za prekid veće što je veća razlika u godinama između partnera. Ovaj uzorak, odnosno nepisano pravilo najvjerojatnije je posljedica suprostavljenih ciljeva i različitog stupnja zrelosti koji postoje među partnerima.

Voditelji studije su otkrili kako parovi koje dijeli 5 godina razlike imaju 18% veće šanse za prekid nego što je to slučaj među jednako starim partnerima, a vjerojatnost za prekid povećala se za čak 39% kod onih partnera koje dijeli 10 godina razlike. Prognoza nije nimalo optimistična za partnere koje dijeli 20 i više godina, budući da se šanse za prekid veze penju na velikih 95%.

A što se idealne razlike u godinama tiče, voditelji studije vjeruju kako najveće šanse za uspjeh veze imaju partneri koje dijeli tek 1 godina i njihove šanse za prekid su malenih 3%. Naravno, ovo je samo hrpica statističkih podataka, i mnogo drugih čimbenika uz razliku u godinama utječe na ljubavni (ne)uspjeh, no uzorak je svakako primjetan.

Izvor: cosmopolitan.hr