Istina o muškarcima i seksu

Istina o muškarcima i seksu
Nasumičnim odabirom 522 različita muškaraca, bez obzira na dob, bračni status, seksualni identitet i porijeklo časopis Esquire proveo je veliko istraživanje ispitavši ih o njihovim najintimnijim seksualnim željama i navikama te o njihovu stavu po pitanju monogamije i seksualnog identiteta, piše Huffingtonpost. I dok su neki rezultati bili potpuno očekivani, drugi su potpuno iznenadili, a slijede najzanimljiviji rezultati velikog istraživanja 'Sex and the American Man' (Seks i američki muškarac).

Oženjeni muškarci zadovoljniji su seksualnim životom od samaca
Šezdeset i šest posto oženjenih muškaraca u istraživanju je otkrilo kako je potpuno zadovoljno svojim seksualnim životom, a 47 posto samaca priznaje kako im seksualni život nije zadovoljavajući.

Muškarci su imali manje seksualnih partnerica no što se smatra
Na pitanje koliko su do sada imali seksualnih partnerica, 62 posto muškaraca reklo je deset ili manje različitih seksualnih partnerica. No 22 posto ispitanih veliki su zavodnici te su priznali kako su imali čak 20 ili više partnerica.

Muškarci se ipak seksaju puno rjeđe no što priznaju
Seksualne želje mijenjaju se s godinama
Muškarci od dvadesetak godina dvostruko više su fascinirani ženskim grudima nego oni s četrdeset godina. Oralni seks priželjkuje 29 posto muškaraca srednje dobi, a 18 posto to žele oni u dvadesetima.

Muškarci najčešće priželjkuju oralni seks
Prema rezultatima istraživanja, kada se radi o seksu najviše muškarci priželjkuju oralni seks te bi ga sa svojom partnericom htjeli što češće prakticirati.

I muškarcima je potreban odmor nakon seksa
Premda će se mnogi pohvaliti kako su uvijek spremni za nekoliko rundi vrućih igrica, rezultati istraživanja pokazali su kako je i muškarcima potreban odmor pa je tako 40 posto ispitanih muškaraca priznalo kako im je potrebno sat vremena odmora.

Muškarci se seksaju puno rjeđe no što pričaju
Istraživanje je pokazalo kako se najveći broj muškaraca seksa tri puta tjedno ili čak rjeđe, 32 posto otkrilo je kako u seksu uživa jednom do tri puta tjedno, a 33 posto priznaje kako se seksa manje od jednom tjedno.

Mnogi muškarci nisu skloni seksu s neznankama
Iako ponekad i muškarci i žene uživaju u strasti s neznancima, muškarci su u ovome istraživanju otkrili kako češće u seksu uživaju s osobama koje poznaju neko dulje vrijeme. Tako je 27 posto reklo kako su sve svoje seksualne partnerice poznavali barem nekoliko mjeseci, a 21 posto reklo je kako su partnerice poznavali nekoliko godina.

Ne varaju svi muškarci
Većina muškaraca osuđuje varanje, no isto tako većina priznaje kako nije sigurna da bi prijatelja osuđivali zbog varanja partnerice. Mnogo njih pak priznaje kako svoju partnericu ne bi prevarili ni u snovima te da snažno vjeruju u monogamnu vezu.

Izvor: Tportal.hr