Hrvate ne plaše spolne bolesti, a 18 posto se nikako ne štiti

sex, sex, seks, statistika, ljubav, veza, interes, spolne bolesti, seks, zaštita, ljubomora, konobarica, peticija, veze, žene, Božić, seks, muškarci, ludosti, seks, snovi, ljubav, blagdan, žene, seks, stil, seks, seks prakticiranje, pacijentice, doktor, žene, muškarci, očekivanja, seks prakticiranje, činjenice, znanje, seks navike, trikovi, ljubav, seks prakticiranje, grupni seks, frajeri, frajer, žene, žaljenje, poklon, svađa, partneri, brojevi, ljubav
Neželjena trudnoća je najnepoželjnija posljedica spolnog odnosa, smatra 76 posto Hrvata, a samo 27 posto boji se spolnih bolesti, pokazalo je istraživanje tvrtke Sandoz. Koliko je razvijena svijest o odgovornom seksualnom ponašanju, pokazuje i to kako bi se polovica i muškaraca i žena seksalo bez zaštite, piše 24sata.hr.

Oni koji se štite najviše upotrebljavaju kondome, zatim pilule, ali čak njih 30 posto uzda se u prekinuti snošaj. A 18 posto ispitanika koji se uopće ne štite! Zato je broj pobačaja visok - više od 10.000 na godinu. Žene nisu dovoljno informirane o kontracepcijskim pilulama i većina niti ne zna da se i na hrvatskom tržištu pojavila pilula "za dan poslije" po cijeni od 191 kune, pokazalo je istraživanje.

U usporedbi s europskim zemljama Hrvatska je na dnu po korištenju oralne kontracepcije - od osam do deset posto Hrvatica pije pilule, u Češkoj je taj postotak 26, a Francuskoj 40.

Prema istraživanju, Hrvati i dalje vjeruju u ljubav. Seks bez emocija izbjegava 72 posto muškaraca i 75 posto žena, a čak 85 posto ispitanika ne bi se seksalo na prvom spoju.