Fotografije orgija kineskih političara završile na internetu

... kojima se vide tri naga muškarca i dvije nage žene kako upražnjavaju seks u hotelskoj sobi.

Na slikama su Vang Minšeng, partijski tajnik u oblasti Luđiang, u provinciji Anhui, njegov zamjenik Điang Dabin i lider podmlatka na Univerzitetu Hefei, Vang Ju.

Vođenje ljubavi utroje je u Kini protivzakonito, a osumnjičeni za ovakav akt mogu se naći i na udaru zakona.

Partijski tajnik Minšeng odbacuje sve optužbe, koje su se raširile zemljom poput požara, i smatra da se našao na listi optuženih zato što trenutno radi na slučaju vezanom za korupciju, i dodaje da su lažne fotografije doturili njegovi politički protivnici.

Vang Ju, međutim, priznaje da se nalazi na spornim fotografijama i kaže da je jedna od pripadnica ljepšeg pola na njima zapravo supruga njegovog nastavnika iz škole.

Fotografije su se brzinom svjetlosti raširile po društvenoj mreži "veibo" i privukle ogromnu pažnju, tako da je Državni savjet za informiranje morao da reaguje tako što je izdao zvanično priopćenje u kome se kaže da "sve web stranice moraju prestati da prate takozvani 'incident sa nepristojnim fotografijama iz Luđianga'", a pored toga je na  web stranici zabranjeno koristiti rečenice poput "nage fotografije" i "vulgarne fotografije".

Skandal se dogodio u trenutku kada Gu Kailai, supruga bivšeg komunističkog zvaničnika Boa Silaja pred sudom odgovara za ubojstvo britanskog biznismena Nila Hejvuda.

Izvor: doznajemo.com