Evo zašto svaka žena mora imati vibrator

Danas ih više ne morate nabavljati po opskurnim trgovinama. Ima ih svih boja i oblika, pa zaista svatko može pronaći model za sebe, piše portal HocuSpoj.com.

Popularni seks shopovi posljednjih su godina nalik na vesele trgovine igračkama, no još uvijek brojne žene i djevojke zaziru od ulaska u njih.

Zbog toga ih sve više svoje 'najbolje prijatelje' naručuje putem internetskih trgovina, koje na kućnu adresu dostavljaju diskretno upakirane uređaje sa svim potrebnim dodacima.

Obično pomagalo, a ne zamjena za muškarca

Štoviše, takozvane vibracijske masažere moguće je nabaviti i putem televizijske prodaje. U podnevnim minutama na svim nacionalnim televizijama oglašavaju čudesne strojeve koji će vas za desetak minuta opustiti, preporoditi i učiniti sretnom ženom.

Malo tko nije primijetio mlađu punašniju gospođicu koja se hvali kako joj je vibrator 'trenutačno' najbolji prijatelj, ili postariju kućanicu koja uz vragolast osmijeh s ekrana poručuje supatnicama da joj je ova sprava učinila sve što, očito onemoćali, suprug nije mogao. 'Muž kad me znao 'namasirati', nije to to! Nije to to! Al' ovo je sto puta bolje', otkrila je svima svoju tajnu ova sretna žena.

'Čak i kad imaju partnere, mnoge žene žele imati i vibrator, no boje se partnerove reakcije', kaže američka stručnjakinja za ljubavne odnose i seksualna terapeutkinja dr. Doree Lynn.

Ženama savjetuje da muškarcima objasne kako se radi o igrački koja će ih oboje zabaviti i obogatiti im seksualni život. 'Svi koristimo naočale, slušne aparate, štake... Zašto ne bismo koristili i vibratore?', pita se Lynn, objašnjavajući kako se radi o najobičnijim pomagalima koja život čine ljepšim i lakšim.

Zabavlja, poučava, liječi...

Da je vibrator neophodan svakoj ženi, a posebno onoj koja iz bilo kojeg razloga ne može uživati u seksu s partnerom, slaže i seksualna terapeutkinja i psihijatrica dr. Kathleen Segraves.

Upotreba vibratora pomaže u depresivnim stanjima, opušta i smanjuje tjeskobu. Pokazala se posebno dobrom u prekidanju stanja ruminacije ili opsjednutosti teškim i tjeskobnim mislima.

Uz to, znanstvenici misle da je orgazam koristan u suzbijanju boli i migrena, pa je vibrator u takvim slučajevima puno zdravije i zabavnije rješenje od analgetika, čija uporaba raste iz dana u dan.

Upotreba vibracijskih uređaja može poboljšati i ženin odnos s partnerom. Žena koja je naučila postizati klimaks kroz masturbaciju je zadovoljnija i ima više samopouzdanja, pa je često slobodnija u vođenju ljubavi.

Spremna je pokazati muškarcu kako je može zadovoljiti, pa je vjerojatnije da će i u postelji s partnerom lakše i češće doživjeti orgazam