Evo kako seks i orgazmi mogu biti još bolji

Joga kroz niz vježbi i tehnike disanja oslobađa od stresa i opušta tijelo, što je bitan preduvjet za vođenje normalnog seksualnog života, prenosi b92.net.

Ako se prakticira na ispravan način, joga pročišćava um, "popravlja" tijelo i oslobađa dušu. A s obzirom da seks predstavlja jedinstvo tijela i uma, logično je da ga joga može poboljšati, a za to postoji nekoliko razloga:

Poboljšana senzualnost
Joga pomaže ljudima da se oslobode anksioznosti i da se u seksu sudjeluje sa svježom energijom. Kada ljudi nisu pod stresom aktivniji su u seksu. Joga pomaže i da bolje shvatite sebe, ali i da imate više razumijevanja i empatije za potrebe drugih.

Bolji orgazmi
Određene vježbe otklanjaju napetost mišića što doprinosi fleksibilnosti genitalnih mišića. Kroz te vježbe joga pomaže jačanju mišića donjeg dijela karlice i spolnih organa.

● Bolja kondicija i izdržljivost
Joga jača kondiciju i može biti zamjena za pravi trening. Određene joga vježbe pomažu i pri stjecanju izdržljivosti, a tijelo koje je izdržljivije može duže ostati u seksualnoj igri.

● Nove poze
Ako tijelo nije fizički spremno neke je poze u seksu teško ili gotovo nemoguće izvesti. Prakticirajući jogu postanete razgibaniji i tijelo je spremnije za isprobavanje novih poza.