Erotski mirisi, koji pozivaju na seks

Različiti mirisi mogu biti odlični motivatori, kada se radi o intimnim odnosima. Antropologinja Kate Fox tvrdi, da muškarcima i ženama mirisi mogu promijeniti percepciju prema suprotnom spolu. "Ako je muškarac privlačan, ili nem vizualno nikako ne odgovara, miris nije tako jak čimbenik, dabi nam promijenio mišljenje prema toj osobi. No ako sami ne možemo odlučiti je sviđa li nam se ta osoba ili ne, miris znači puno više, zato što se na podlozi erotskog mirisa možemo odlučiti za naklonjenost toj osobi."

Kleopatra je za svoju privlačnost koristila miris cimeta

Mirisi nas mogu usrećiti, pomoći pri opuštanju, nekome pomažu kod bolesti, erotski mirisi možemo koristiti kao jak afrodizijak. Kleopatra je osvojila srca mnogih muškaraca, koje je očarala i mirisima različitih biljaka i cimeta. Cimet je poznat kao jak afrodizijak. Za vrijeme istraživanja u kojem su muškarcima nuđeni mirisi te su ih kanije opisivali, najviše ih je privukao cimet.

Bergamot, jasmin i ruža

Među najboljim erotskim mirisima su sigurno bergamot, jasmin i ruža koji se koriste i u proizvodnji parfema. Bergamot ima zbog svog nježnog mirisa učinak da atmosferu čini toplijom i opuštenijom, ruža zbog svog zavodljivog mirisa muškarce vodi do ludila. Jasmin je je jedan od najerotičnijih mirisa. Njegov sladak i zavodljiv miris hipnotizirau jednakojmjeri muškarce i žene.

Bosiljak, lavanda i sandalovina

Bosiljak ima sladak, aromatičan miris, kojeg povezujemo s ljubavlju, zavođenjem i plodnošću. Bosiljak budi osjećaje i jak seksualni nagon, upravo time pomaže olakšati duševni i fizički umor. Erotični mirisi lavande djeluju umirujuće, sandalovina brine za jačanje tjelesnog nagona i osjećaja seksualne slobode. Ako u muškarcu želite probuditi prevu životinjsku strast, pomiješajte sandalovinu s lavandom, jasminom, ružom i bergamotom.

intimatemedicine.com.hr