Donosimo što vezu čini uspješnom

frajeri, žene, veza, žena, mlađi muškarac, muškarac, stvari, suprug, žena, osvojiti, ljubav, znakovi, čvrsta ljubav, žena, riječi, uvreda, udaja, udaja maloljetnica, žene, dečko, izravno, situacije, veza, muškarac, rečenice, žena, svađa, veza, žena, muškarac, vrline, veza, uspješnost, intimnost, trud, financije, žena, muškarac, veza, sudbina, parovi, istraživanje, muškarac, žena, muškarac, žena, kvaliteta, leptirići, djevojka, dečko, veza, veza, top stvari, muškarci, žene, stvari, voljeti, nerealnosti, muškarac, žena, stvari, muškarac žena, romantika, žena, veze, pogreške, partner, stvari, veza, znakovi, veza, veza, načini, poboljšati , veza, znakovi, kraj, kriza, savjeti, veza, stvari, dogoditi , veza, prevara, načini, muškarac, žena, izgled, istraživanje

1. Trud i ustrajnost

Duge veze su svakako izazov jer se u vašu monogamiju kad tad uvuče monotonija i neizbježna rutina svakodnevnog života s istom osobom. Osim toga, uvijek vas muče i financije, kupnja nekretnina, a poslije toga i neizmjerna požrtvovnost roditeljstva. U takvim okolnostima neizbježno je da ćete se svađati sa svojim frajerom. Istraživanje koje je pratilo 172 para tijekom njihovih prvih 11 godina braka, pokazalo je da je požrtvovnost ključna u održavanju, pa čak i jačanju veze u teškim trenucima. Što imate veću sposobnost oporavka od teških perioda i rješavanja problema, bit ćete sigurniji u svoju vezu. Ako si međusobno niste posvećeni, problemi se samo gomilaju, a na kraju dovode i do propasti same veze. Ako se žrtvujete za svog frajera i on za vas, to je znak koliko vi u stvari želite ostati u vezi.

2. Intimnost

Seks je ipak važan dio odnosa između dvoje ljudi, a pritom nije važno koliko često imate seksualne odnose, nego je bitno slažete li se vi i vaš partner te da li vam je to dovoljno. Pokazalo se da međusobna kompatibilnost nije presudna za uspjeh, već da je puno važnija mogućnost funkcioniranja usprkos međusobnim razlikama. Temelj svega je međusobna posvećenost, a ljubav i sve ostale stvari su samo šlag na torti.

3. Financijska sigurnost

Psiholozi kažu da većina nas ostaje u vezi, dok god smatramo da od veze imamo više koristi nego da izađemo iz iste. Parovi u dugoročnim vezama su neki oblik tima i spremni su na žrtve za dobrobit veze što im je mnogo važnije od osobnih potreba. Dokazano je kako su šanse za razvod braka dvostruko veće kod parova koji imaju financijske poteškoće.

Izvor: cosmopolitan.hr