Dominantne žene rjeđe se seksaju

Dominantne žene imaju lošiji seksualni život. To je konačni zaključak istraživanja čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Sex. Znanstvenici su ispitivali žene o njihovim seksualnim odnosima s muškarcima, ali i o načinu vođenja kućanstva te općenito o brizi oko organizacije života, piše tportal-hr.

U istraživanju su sudjelovale žene iz šest afričkih zemalja, a odgovori su pomalo iznenadili i same znanstvenike. Naime, uočeno je da žene koje imaju veliku moć u odlučivanju, imaju i lošiji seksualni život, odnosno rjeđe su fizički intimne sa svojim partnerima. Točnije, dominantne i asertivne žene imaju oko 100 puta manje seksa od submisivnijih žena.

Znanstvenici pojašnjavaju da to nije nužno loša stvar. Smatraju, naime, kako to može biti i odraz preuzimanja kontrole žene nad svojim seksualnim životom. 'Vrlo je važno da razumijemo kako situacija u domu utječe na seksualnu aktivnost žena. Jedino tako možemo zaštititi seksualna prava žena, a jedino tako im i možemo pomoći da imaju kvalitetan seksualni život', istaknula je Carie Muntifering, jedna od voditeljica istraživanja.

Dio stručnjaka pak misli kako je lošiji seksualni život kod dominantnih žena rezultat njihove preopterećenosti obavezama. Sigurni smo da će takvo mišljenje dijeliti sve one žene koje svakodnevno balansiraju između brojnih privatnih i poslovnih obaveza. No ne treba zaboraviti da je seks aktivnost koja potiče zdravlje i dobro raspoloženje pa bi bilo dobro da za to uvijek pronađete vremena.