Bogati muškarci bolji u krevetu?

Naime, jedan od vodećih stručnjaka na Sveučilištu Newcastle u Engleskoj tvrdi kako učestalost ženskog orgazma ovisi o financijskoj situaciji njenog partnera. Što je on bogatiji, to i orgazam stiže češće, piše budi.in.

Dr. Thomas Pollet objašnjava poveznicu orgazma i novca s evolucijom te čovjekovom mogućnosti prilagodbe na promjene oko sebe. Teorija tvrdi kako su muškarci i žene genetski programirani da traže i biraju najbolje partnere kako bi na taj način osigurali budućnost svoje djece.

Slika Drugi znanstvenici su se također pozabavili ovom zanimljivom teorijom. Kineski zdravstveni i obiteljski centar proveo je istraživanje nad 5.000 osoba, postavljajući pitanja o njihovom seksualnom životu, ali i financijama. Istraživanje se prvenstveno baziralo na intervju s 1.534 žene koje su imale muške partnere. Rezultati su pokazali da je 121 žena uvijek doživjela orgazam, dok je 408 često doživljavalo seksualni vrhunac povremeno. 762 žene su rijetko iskusile orgazam, a čak 243 ga nikad nisu doživjele. Istraživanja na istu temu provedena su u Njemačkoj i Americi, a rezultati su bili slični. Pogađate - one koje postižu orgazam u vezi su s bogatijim muškarcima.

U ovoj poveznici britanski psiholozi se referiraju na osnivača i vlasnika Playboyja, Hugh Hefnera koji u svojim 80-tim ima djevojke 60 godina mlađe od njega. Za primjer je poslužio i Donald Trump čije žene postaju sve mlađe kako on postaje bogatiji.

Zaključak iz cijele priče je sljedeći - kako je muškarac bogatiji (očito ne vezano za njegove godine), to će se bolje brinuti za nas i naše potomke. Evolucijski gledano, to i ima nekog smisla. Ali kakve veze s tim ima doživljavanje orgazma, znanstvenici ipak nisu objasnili. Zbog toga je i upitno jesu li bogatiji muškarci ustvari bolji u krevetu. A to je ipak ono najvažnije...