7 velikih lekcija nakon slomljenog srca

žena, varanje, muškarac žena, muškarac žena, veze, žena, love, sex, veza, ljubav, veza, sex, partneri, ljubav, veza, prekid, frajeri, bježanje, veze, prekid, srce, žene, nevjera, prekid, veza, Facebook, veze, raskid, veza, raskid, način, žene, muškarci, veza, misli, muškarci, žene, maloljetnici, brakovi, raskid, žene, varanje, razlozi, prekid veze, žene, muškarci, veze, pogreške, veza, stariji muškarac, žena, žene, greške, veze, sitnice, prekid, veza, žene, Facebook socijalna mreža, usamljenost, žene, veze, greške, Facebook socijalna mreža, razvod, internet, otkriće, partneri, žene, muškarci, zločasti dečki, veze, muškarci, žene, prekidi, prekid, dobro jesti, veza, veza, ljubav, prekid, životne lekcije, prekid, veza, tajne, prijateljice, najbolja prijateljica, prekid, prekidi, prekid veze

No, nije svako zlo za zlo, iz svake veze izađete pametniji i iskusniji s lekcijama koje će vam poslužiti u budućnosti.

Ovo su lekcije koje naučite kada vam netko slomi srce...

1. Vlastiti prostor

Partneri u vezi nerijetko smatraju da ako se vole uzajamno, većinu vremena moraju provoditi jedno s drugim. Ipak, shvatite da je određena udaljenost sasvim "zdrava" i poželjna te da imate vremena samo za sebe. U vezi se nerijetko osoba posvećuje partneru ili partnerici, a premalo sebi, što nikako nije dobro.

2. Ne možete posjedovati nekoga

Vjerojatno jedna od najvažnijih lekcija. veza bi trebala biti zajednica dvoje ljudi koji su odlučili ukrstiti svoje životne putove i dijeliti svoj život međusobno. No, to ne znači da posjedujete niti da možete posjedovati nekoga na način da morate kontrolirati i znati svaki potez i korak druge strane. Oboje ste odrasle osobe koje su imale svoj život i prije ulaska u vezu, svoje prijatelje, svoje navike, svoju slobodu, hobije, svoje vrijeme...

3. Partnera nećete promijeniti kako vam odgovara

Teško. recimo samo to da će se osoba koja vas voli prilagoditi u nekom dijelu i biti spremna napraviti više ili manje kompromisa. Ali, ma koliko se trudili, neće se promijeniti. Ako je bilo previše razlika i odstupanja od onoga što očekujete od veze, veza nije ni imala velike šanse za opstanak.

4. Možete sami

Mnogi se teško mire s činjenicom da su ostali sami. da nema te druge strane s kojom su dijelili svakodnevnicu. A kada vam slome srce i mislite da je kraj svijeta, vrijeme pokaže da ste samostalna osoba i da možete funkcionirati i sasvim sami. Okruženi prijateljima, onima kojima je stalo do vas i slobodnim vremenom koji ćete potrošiti samo na sebe. Ako ćete ulaziti u iduću vezu s nekim, više ćete cijeniti svoje vrijeme i manje ćete se podređivati drugome. A, ruku na srce, zašto i bi?

5. Srce vam zapravo nije slomljeno

Može se činiti da je kraj svijeta, da je sve stalo i da više ništa nema smisla. I boli. Boli toliko da preuzme cijeli vaš život i nađete se u isključivoj borbi da što prije zacijelite rane. Kada se to počne događati, shvatite da vam srce nije slomljeno i da ima još "života" i mjesta za druge.

6. Upoznate sebe

Osim što spoznate da zaista možete biti i sami, počnete upoznavati sebe. Nakon prekida vaš se život mijenja i više se fokusirate na sebe i otkrivanje tko ste zapravo i što vas veseli. To će vam osigurati kvalitetniju vezu u budućnosti.

7. Prerastete to...

Dok ne doživite osjećaj "slomljenog srca" niste svjesni koliko stvari zapravo možete sami kontrolirati. trenutna faza je upravo to - faza, i to će proći. Naučite je kontrolirati na ovaj ili onaj način. Shvatite da je život putovanje i da iz prošlosti možete puno naučiti i primjeniti u budućnosti. Ako ne ide na jedan način, istražit ćete drugi.

Izvor: vecernji.hr