5 rečenica koje mogu uništiti vezu

Neki komentari izgovoreni u afektu brzo će biti zaboravljeni, no neki mogu nanijeti štetu koju ni isprika ne može popraviti. Stoga je važno čak i u najvećem naletu bijesa sačuvati pribranost i pažljivo birati riječi. Kako svojoj vezi ne biste nanijeli nepopravljivu štetu, pokušavajte izbjegavati slijedećih pet rečenica.

1.'Ne vjerujem ti'
Ove riječi uglavnom izgovaraju žene koje su sumnjičave, a mogu jako zaboljeti, naročito muškarca koji je potpuno iskren. Mnoge žene znaju kako je to biti paranoičan i razbijati glavu zbog sumnji za koje se nakraju ispostavi da su bile samo proizvod mašte, a otjerati zbog toga dobrog muškarca od sebe potpuno je besmisleno.

2. 'Svi su muškarci isti'
Da razjasnimo jednom zauvijek: nisu svi muškarci isti. Samo zato jer vam je netko slomio srce, ne znači da negdje ne postoji muškarac koji vam neće to napraviti. Ako kažete to svom partneru usred svađe, mogao bi vas prestati poštovati i mogli biste ostati sami zbog rečenice u koju vjerojatno ni sami ne vjerujete, već je izrečena u trenutku frustracije.

3. 'Nisi dobar u krevetu'
Bila to istina ili ne, reći mu tako delikatnu stvar na tako grub način može nepovratno pogoršati vaš odnos. Muškarac kojemu slomite ego neće vas željeti ponovno vidjeti. Možda ćete samu sebe pitati što uopće radite s nekime tko nije dobar u krevetu, ali seks ne bi smio biti glavni pokretač veze. Ustvari, za probleme u spavaćoj sobi nikada nije kriv samo jedan partner. Ako vas muškarac ne zadovoljava, vaša je odgovornost reći mu to na nježan i uljudan način.

4. 'Moj bivši ne bi to nikada napravio!'

Uspoređivanje sadašnjeg dečka s bivšim vodi ravno prekidu. Prije nego što izreknete ovu zločestu primjedbu, sjetite se da ste s bivšim prekinuli zbog dobrog razloga, pa ne može biti toliko savršen kakvim ga pokušavate prikazati. Prihvatite svog novog dečka onakvim kakav je, a ne kakav bi mogao biti.

5. 'Tvoja majka se u sve mora miješati'
Nije samo mit da se svekrve vole miješati u život svoga sina i njegove izabranice. U nekim slučajevima to se, na sreću, s vremenom promijeni, ali neke žene nisu toliko sretne. Mnogi muškarci jako su vezani uz svoju majku pa ako mu kažete da je njegova mama davež, postoji opasnost da mu se te riječi urežu u sjećanje i nikada vam ih ne oprosti. Stoga jednostavno recite svom dragom kako smatrate da njegova mama ne mora znati svaki detalj vaše veze i možda i on shvati da je bolje da neke stvari ostanu između vas dvoje.

IZVOR: zadovoljna.hr